Wpis z mikrobloga

@kastrator2: a ja się potem dziwię, kto kupuje ten chleb za 20 zł w kraftowej piekarni. Chociaż tu chyba było jeszcze drożej, nie wiem co można kupić za 177zł w piekarni.

No i wyjście do restauracji za 450 zł to podstawowa potrzeba. Płać na to, faceciku!
  • Odpowiedz
@kastrator2: proponuję uchwalić jedną rzecz, jakem król Salomon: jedna strona określa wysokość alimentów, a druga wybiera czy chce tyle płacić czy dostawać
Proste i sprawiedliwe
  • Odpowiedz
ja p------e, ona chyba ze 150kg musi ważyć jak tyle przewala na jedzenie

@Tetsuya: kto nigdy nie kupił samych warzyw na weekend za 155 zł niech pierwszy rzuci kamieniem! ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz
@czuczer: tutaj masz 7 jagodzianek, chleb i napiwek... albo ma szóstkę dzieci pod opieka albo bardzo źle się opiekuje tym jednym/dwojka dając im codziennie jeść jagodzianki i tony innego jedzenia
  • Odpowiedz
@czuczer: wydała 850 zł na mieso i ryby na 3 dni... to nie jest standard dla normalnych ludzi i mówię o ludziach którzy nie muszą się pieniędzmi w ogóle przejmować.
Jasnym jest, że sky is the limit chcąc nabić wysoki rachunek, nikt nikomu nie zabrania robic diety barf z wagyu dla pieska.
  • Odpowiedz
@kastrator2: pojechałem jakiś czas temu w Polsce z matką na zakupy na targ po warzywa i byłem w szoku jak za parę rzeczy zapłaciła prawie 150zł xD. A ja przyzwyczajony do marketowych cen za ułamek tego
  • Odpowiedz
@kastrator2

W Warszawie (i ogólnie w Polsce) średnia cena bochenka chleba o wadze 0,5 kg wynosi ok. 2,45 PLN  .
Średnia cena całego bochenka chleba (1 kg) kształtuje się zwykle między 4,50 a 6,50 PLN, w zależności od rodzaju chleba i miejsca zakupu .

🔎 Ile można
  • Odpowiedz