Wpis z mikrobloga

Jak to jest kur*a możliwe, że setki głosów se wrzucali jak popadnie i zliczali to jako ostateczny wynik. Jeśli na 200 kilka komisji takich przypadków jest kilkadziesiąt to te wybory były sfałszowane. Niezależnie od wyniku. Rozumiem pomylić się o 1 czy 2 głosy. Ale o 600? Absolutnie nie ma tu mowy o przypadku. Przeliczyć większą próbkę, bo schemat fałszerstwa jest widoczny i jasny. Jak większa również będzie mieć pełno takich przypadków to liczyć do skutku, nawet wszystko.

#polityka #sejm #bekazpisu
dr3vil - Jak to jest kur*a możliwe, że setki głosów se wrzucali jak popadnie i zlicza...

źródło: 1000013128

Pobierz
  • 45
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dr3vil hurr durr ale 250 najbardziej podejrzanych komisji i TYLKO w 33% z nich się potwierdziło, ze głosy przekręcono. Więc w tych 30k komisjach na pewno się zgadzał głos co do jednego, na pewno.

Jedynie w 13 komisjach były widoczne ewidentne wałki, te 250 zostało wytypowanych na podstawie zawiadomień do prokuratury i protestów wyborczych, a i tak okazuje się, że było aż tyle nieprawidłowości. 1500 osób poszło jak frajer na wybory,
  • Odpowiedz
@BalonowySutener: te 250 komisji wytypowano na podstawie badania socjologa a nie ekonometrysty ktory wskazal ich 1500. Z jedenastu Z nich Trzaskowski odzyskal 2600 glosow gdzie Kontek zakladal 2000. To jakiś absurd gdzie przeliczenie jeszcze raz traktuje się jako atak na demokracje. Sztum dla przewodniczących tych komisji z wałami, eot
  • Odpowiedz
@dr3vil: zaraz zaprzysiężenia i po ptakach. To powinno być grzane przez polityków ale mam wrażenie że KO nie tylko ma gdzieś uczciwość wyborów ale też to czy wygra Trzaskowski (nie zakładam, że roznica w głosach jest aż tak duża żeby rzeczywiście zmienić wynik wyborów). Temat jest zamknięty i pozostaje tylko złość w internecie.
  • Odpowiedz
@przybywam_z_przeszlosci: To im nic nie da. Sam głosowałem na Rafała w drugiej, ale czas się pogodzić z tym, że jest jak jest. Gdyby po przeliczeniu wyszło, że Nawrocki i tak wygrał (najbardziej prawdopodobna opcja) to zrobili by z siebie dzbanów i fanów teorii spiskowych.

Prawda jest taka, że PO mogło się bardziej postarać z kandydatem. Trzaskowski nie jest zły, ale Sikorski miałby mniej negatywnego elektoratu. Przy Trzaskowskim część ludzi byłaby
  • Odpowiedz
@Filipterka25: fakt, nie wiem czy to było zorganizowane fałszerstwo czy masowe niedbalstwo. Najgorsze ze mnie to już nawet nie piecze, jest głównie zrezygnowanie jak sobie uświadomiłem jaki procent społeczeństwa to debile którzy się cieszą ze ich kandydat wygrał i wyśmiewają ludzi którzy chcà uczciwych wyborów. Mi nawet nie chodzi o te wybory, tylko żeby był sens iść na następne. Bo jeśli dziady w komisji wpisują to co uważają jako wynik
  • Odpowiedz
@dr3vil: i wielu ludzi, w tym i mnie, nie interesuje w którą stronę była pomyłka/oszustwo. Jeśli ok sprawdzeniu okaze się że Trzaskowski w sumie przegrał sromotnie to trudno. Może i przegrał, ale uczciwie
  • Odpowiedz
@dr3vil: wybory zostały sfałszowane, nie ważne o ile, wynik nie byl prawdziwy
Nie ma sensu chodzić na kolejne jesli ludzie w komisjach nie potrafią liczyć i nikt tego nie sprawdza
  • Odpowiedz
@dr3vil: jeżeli w drugiej turze doszło do akich nieprawidłowosći to wyniki powinny zostać przeliczone ponownie od pierwszej tury chociaż nie spodziewałbym się cudów w postaci innych osób wpadających do II tury, no ale II tura zdecydowanie, jednak jak niby miałoby dojść do ponownego przeliczenia głosów? Inny skład komisji? Kto wtedy by ich kontrolował i jaka byłaby pewność że i przy ponownym przeliczaniu nie doszłoby do wałów?
  • Odpowiedz
Warto też pamiętać, że jeśli to nie było fałszerstwo, a "tylko" pomyłka, to sytuacja jest tak naprawdę jeszcze gorsza - bo oznacza, że praktycznie w każdych wyborach wyniki mogły być przekłamane. Jest całkiem możliwe, że niejeden polityk mógłby sobie Sejm oglądać tylko w telewizji, a nie w nim zasiadać. Ciepła posadka dla rodzinki w SSP? Zupełnie niezasłużona. Kto wie, może nawet Korwinowe 4,76% powinno być >5, a nie memem.
Oznacza to też
  • Odpowiedz
Gdyby po przeliczeniu wyszło, że Nawrocki i tak wygrał (najbardziej prawdopodobna opcja) to zrobili by z siebie dzbanów i fanów teorii spiskowych.

@cyanoone: CZY TAK TRUDNO PRZYJĄĆ DO ZAKUTYCH ŁBÓW, ŻE PROBLEMEM JEST SAM FAKT ISTNIENIA TAKICH PRZEKŁAMAN? W DOWOLNA STRONĘ? CZY MOŻE WIERZYSZ, ŻE TAKIE SYTUACJ ENIE MIAŁY MIEJSCA W INNYCH WYBORACH?
  • Odpowiedz