Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 45
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dr3vil: co prawda nie potrafimy podać w zaokrągleniu do dziesiątek tysięcy ile głosów dostał rzekomy przyszły prezydent, ale za to jak o tym głośno mówisz to z definicji jesteś szurem i to nie tylko według pisu i przystawek ale też sporej rzeszy polityków koalicji xd
  • Odpowiedz
dalej płaczecie? Już nudne to jest a nie śmieszne

@spiewana-pilka-nozna: Dokładnie. Każdy się może pomylić. Jako Prawdziwy Poilak życzę Ci aby twoje zeznanie podatkowe liczyła urzędniczka, która liczyła głosy w komisji. Od razu blokada konta i komornik. A potem 10 lat rozpraw sądowych i dowodzenia, że twoja strata to jednak nie był zysk od którego nie zapłaciłeś podatku.

Urocze jest to, że ludzie na portalu gdzie wszystko zależy od liczenia
  • Odpowiedz
  • 11
@spiewana-pilka-nozna: Tak to jest tragiczne. Wybory fałszowano na masową skalę poprzez zamianę miejscami wyników oraz dorzucając głosy jednego jako oddane na drugiego. Takich przypadków mamy już udowodnionych kilkadziesiąt. Przecież trzeba ukarać winnych i liczyć dalej by poznać pełną skalę.
  • Odpowiedz
@dr3vil pomijasz NAJWAŻNIEJSZA kwestie. Wytypowali 250 komisji z ponad 32,000 rozumiesz byku. Nie możesz ekstrapolować na resztę komisji bo to tak nie działa. Z 250 najbardziej podejrzanych nieprawidłowości znaleźli w 30% z (nie wszystkich) a NAJBARDZIEJ PODEJRZANYCH
  • Odpowiedz
Jeśli na 200 kilka komisji takich przypadków jest kilkadziesiąt to te wybory były sfałszowane

@dr3vil: Te 200 kilka komisji to były pewnie losowo wybrane, tak? Nie że tam akurat były podejrzane wyniki?
  • Odpowiedz
  • 1
: Co przestawia ta tabelka niby? Na jakiej zasadzie dowiedziono w tym że te głosy w tych komisjach się nie zgadzają?

@Szalom: To jest z raportu prokuratury po przeliczeniu 242 komisji. Liczba to ile głosów mniej policzono Trzaskowskiemu, przekładając je na kupkę Nawrockiego.
  • Odpowiedz
@spiewana-pilka-nozna: no chyba każdemu powinno zależeć na tym by wszystko było dokładnie policzone, ja się zastanawiam czy następnym razem pójść na wybory bo się okazuje, że to bezsensu - zagłosujesz, a głos sobie leci do kogo popadnie. Jak w 2027 będę słyszał o "każdy głos ma znaczenie" to się będę śmiał, NIE MA ZNACZENIA bo nawet w tej kulawej demokracji, gdzie przeciętny człowiek ma mały wpływ na cokolwiek, gdzie partie
  • Odpowiedz
  • 3
@Furiat: Wytypowali najbardziej podejrzane, do tego na podstawie pierwszej tury. A jaką mamy pewność, że pierwsza była policzona rzetelnie? Ile było niepodejrzanych, bo przełożono nie kilkaset, a kilka czy kilkanaście głosów? Nie wiemy. A wiedzieć chcemy.
  • Odpowiedz
@dr3vil ponieważ każdy wie ze w dupie ma pierwsza turę liczy sie druga.

Po drugie jak ty dzisiaj sie obrazisz i powiesz żeby przeliczać na nowo, podaj mi jakakolwiek przesłankę aby pisowiec nie krzyczał co każde wybory aby przeliczać głosy. I od dzisiaj każde wybory po 2x będziemy liczyć z prokuratorami. A jak tego nie zrobisz to kolejny kamień węgielny do koszyczków pisowcow. Jak niemiecki Tusk przegrywał to po 2x góry
  • Odpowiedz
@Asd15: otóż to, poświęcasz swój czas żeby wybrać kandydata i zagłosować, a jakiś niedouczony oszołom w komisji cyk, twój głos na drugą kupkę. Nie mogę uwierzyć że tyle ludzi woli żyć w kraju w którym się fałszuje wybory, niż w kraju którego prezydentem jest Trzaskowski, czy ktokolwiek inny.
  • Odpowiedz
  • 4
@Furiat: Ale ja jestem za. Kontrola najwyższą formą zaufania. Skoro jak widać za pierwszym razem popełniają błędy to zarzuty i wywalenie na zawsze z komisji.
  • Odpowiedz