Aktywne Wpisy

ish_waw +39
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
aircod +22
Administracja na tym portalu powinna w końcu się wziąć za ten syf, który się wyprawia na tagach programistycznych przez grupkę tych samych osób. Kiedyś na Wykopku można było czegoś fajnego się dowiedzieć na temat programowania, a teraz same jakieś szit-posty jakichś przegrywów, którym nagle się kazało wziąć do roboty. I nawet jeśli przebija się jakiś ciekawy temat to zaraz jest zaspamione.
Zróbcie sobie jakiś osobny tag dla patusów
#programowanie #
Zróbcie sobie jakiś osobny tag dla patusów
#programowanie #

Ano sie zesra na miekko. Tyle szef zrobi.
Matkobosko. Tyle razy czytałem ten glupi wpis , Tyle razy marzyłem abym to był ja. Nareszcie się udało.
Podwyżek nie obiecuja , po prostu ich nie dają plus starają Ci się udowodnić ze gowno jesteś warty i na to nie zasługujesz. No to teraz ja mówię sprawdzam.
Szykowałem drogę ucieczki od początku 2024, decyzja została podjęta w 2023.
Jestem jedyna osoba która potrafi zaprogramować wszystkie maszyny pomiarowe w firmie. Jedyna osoba która ogarnia kalibracje/weryfikację innych urządzeń.
I teraz "szef" ma dwa wyjścia. Zatrudni specjalistę na moim poziomie i będzie musiał mu zapłacić na takim poziomie jak trzeba , lub zatrudni mniejszych specjalistów za to dwóch lub trzech. A wystarczylo podnosić co roku pensje tak jak podnosi się minimalna krajowa lub zgodzić się na podwyżkę 1.75 euro na godzine co i tak jest mało na to co robię. To nie trzeba było powiedzieć że ja to w zasadzie tylko przyciski naciskam i każdy może to robić. A programy to firma xyz może napisać. No to zobaczymy xD
Teraz mogą mi dac nawet 175 euro na godzine plus służbowy helikopter a i tak na nic się nie zgodzę. Jutro rano pani menadżer zrobi się czerwona z w--------a. A ja jak ogarne stres będę bardzo szczęśliwym człowiekiem.
Nie będzie info po 16. Możliwe że po 19 jak wrócę do domu odliczając czas mojego 5 tygodniowego wypowiedzenia.
Z fartem mirasy !
#pracbaza #korposwiat #januszex #codziennewypowiedzenie #oswiadczenie #kontrolajakosci #cmm #przemysl
W zaden sposob mi sie to nie spina no ale moze wy tam inaczej macie niz jest w PL :D
@PiszeCzasen: Zalozmy ze masz 2 tyg okres wypowiedzenia.
Jak dasz w poniedzialek to masz... 3 tyg. Bo licza sie pelne
@PiszeCzasen: Zalezy. Jak masz normalna prace i rozchodzisz sie z pracodawca w pokoju to zaden problem.
Sam nawet w jednej robocie poinformowalem przelozonego zanim rzucilem papiery zeby se zaczal szukac kogos.
Natomiast jak masz toksycznie to nie chcesz za szybko ujawniac swoich zamiarow. Po co tydzien dluzej maja wiedziec ze masz ich gdzies
Malo tego , pary osoba musieli wypłacić odprawę. To Janusz poszedł po rozum do głowy. Teraz jak chcesz wiecej
@beroslaw: W PL nie jak jestes na okresie wypowiedzenia. Na okresie wypowiedzenia Twoje godziny urlopowe naleza do pracodawcy.
Dobrejnocy :D
Milo z ich strony bo jak wspomnialem na wypowiedzeniu to pracodawca rzadzi Twoim urlopem. No ale z drugiej strony jakby robili pod gorke to bys zagral w statki :D