Wpis z mikrobloga

Administracja na tym portalu powinna w końcu się wziąć za ten syf, który się wyprawia na tagach programistycznych przez grupkę tych samych osób. Kiedyś na Wykopku można było czegoś fajnego się dowiedzieć na temat programowania, a teraz same jakieś szit-posty jakichś przegrywów, którym nagle się kazało wziąć do roboty. I nawet jeśli przebija się jakiś ciekawy temat to zaraz jest zaspamione.

Zróbcie sobie jakiś osobny tag dla patusów

#programowanie #programista15k #wykop
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@aircod:

Nikt Ci nie broni dodać na czarną-listę z tego co pamiętam, druga sprawa, że widzę że chcesz wprowadzać cenzurę jak za komuny. Idąc tym tokiem myślenia, powinno się zbanować połowę użytkowników wykopu. Może wg Ciebie postuję "g---o", ale niejednokrotnie moje wpisy miały po 2000+ plusów i np. ja rozpocząłem "Sagę o Kamilu" wrzucając rok temu pierwszego mema o Kamilku, który na "strzała" dostał ponad 100-200 plusów. Mikroblog przechodzi też
  • Odpowiedz
  • 62
@Ksiega_dusz:

A po co mam dodawać na czarną tagi, które mnie interesują? Tagi powinny odzwierciedlać temat przewodni tagu. Jeśli przez 20 lat były tutaj rozmowy o PROGRAMOWANIU, a nagle ktoś syfi jakąś "sagą o kamilku" to jest to spam. Takie treści powinny być dodatkowo otagowane i wtedy wrzucam jeden tag na czarną i mam czysty mikro z samym programowaniem.
  • Odpowiedz
@aircod: Poziom żartów i dyskusji na tagu wyjaśnia czemu mają problem ze znalezieniem pracy mimo 10 lat doświadczenia xD Jakby mi taki frustrat się ujawnił na rekrutacji to od razu by poleciał do kosza. Ja się z tobą miras zgadzam, ale dawno przestałem się łudzić że na wykopie zobaczę jeszcze jakieś wartościowe dyskusje w gronie większym niż 3 userów na nocnej.
  • Odpowiedz
Poziom żartów i dyskusji na tagu wyjaśnia czemu mają problem ze znalezieniem pracy mimo 10 lat doświadczenia xD

@nevermoon: Kiedyś żaliłem się tu, że jak rekrutuje programistów to 90% "seniorów" z 10 latami doświadczenia odpada na pytaniu czym jest wyszukiwanie binarne albo czym różni się TCP od UDP to mnie zjechali na tagu tłumacząc, że programista takich rzeczy dzisiaj nie musi wiedzieć. A potem płaczą, że pracy nie maja xD
  • Odpowiedz
@polskie-k0rpo: czarnolistowanie jest fajne i wygodne, dopóki nie dobijesz limitu... Jest max 1000 miejsc na czarno, a debili przybywa, nie wspominając o multikontach i tych, co wracają co tydzień na innym koncie.

Prosiłem wypok o opcję zwiększenia limitu, nawet płatną, kupię, 20 ziko za 1000 miejsc mogę dać. Póki co - brak odzewu.
  • Odpowiedz
@GodEmperorWasRight: tzn ja nie mówię że ich „misja” gatekeepowania zawodu, nie jest słuszna. Tylko aby robili to w sposób merytoryczny, a nie spam jakimiś filmami albo memami o Kamilku do porzygu, bo ile można, może pierwszy tydzień to było zabawne, ale 3 miesiące z rzędu to samo? No jakaś choroba, ewidentnie.
  • Odpowiedz