Aktywne Wpisy

mariusz5891 +3
Mircy jaka alternatywa dla #biedronka? Najbliżej domu mam właśnie ten sklep ale tam zawsze zapchany parking, tłumy ludzi, palety w alejkach i te ich skomplikowane systemy naliczania promocji... Od razu mówię że nie interesują mnie żadne #auchan #kaufland gdzie trzeba przejść kilometry żeby każdą alejkę odhaczyć. Mieszkam na obrzeżach #lodz i mogę na luzie dojechać do okolicznych miejscowosci więc konkurencja jest spora. A
Jaka alternatywa dla biedronki?
- Dino 40.2% (315)
- Aldi 24.1% (189)
- Netto 12.1% (95)
- Stokrotka 7.0% (55)
- Polomarket 5.4% (42)
- Intermarche 11.2% (88)

0Fifi 0
Przymierzam się do zmiany głównego konta bankowego. Obecnie i przez wiele lat mam w PKO BP, natomiast przyglądając się ofertom innych banków zauważyłem, że PKO za przeproszeniem ma w dupie starych/stałych klientów. Mianowicie, ich bank celuje chyba w emerytów, których jedynym celem jest otrzymanie przelewu za pracę i następnie opłacenie rachunków. Dostępność tych funkcji to chyba jedyna zaleta tego banku.
Dlatego zwracam się z pytaniem:
W jakim banku sami macie konto (jaki
Dlatego zwracam się z pytaniem:
W jakim banku sami macie konto (jaki

![Superlutownica czyli cztery sposoby na transformatorówkę [TOWARY MODNE 300]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/20a38fca22eeb0baf2133a75c9193117bf54dc01357a5f1cba95df35eec7304a,q80.jpg)

U mnie w robocie przyjęli Julkę na testerkę po 3-miesięcznym bootcampie. Dlaczego na programistę wymagają znajomości cudów na kiju - oczekują, że będziesz specjalistą 5w1 - backend, frontend, devops, QA , AWS. Organizują ci 5-etapowe rekrutacje, a w firmach przyjmują Julki po 3-miesięcznym kursie, przebranżowione z europeistyki? Większość testerów to typy po takim 3-miesięcznym bootcampie.
Czy typiary po 3-miesięcznym kursie testowania oprogramowania wiedzą, co to REST API? Znają komendy gita, podstawy CI/CD, deviops, języki programowania, zapytania do bazy danych? Typiarka zarabia 14k w tej firmie, mid - 16k, senior - 23k. 2k mniej od mida który zapieprza w sprintach i ma orientować się w wielu technologiach na bardzo wysokim poziomie.
Jak taka Julka ma się komunikować z seniorem programistą, jeśli jest miernotą po 3-miesięcznym kursie? Te miernoty nie rozumieją zasad działania pipeline'ów, mają problem z wysłaniem requesta w Postmanie, nie rozumieją metod protokołu HTTP, a kołchozy wciskają je do bliskiej współpracy z seniorami i bywa że opisują im tikety. Kto je zatrudnia? Czy cukoldy naprawdę są takimi debil4mi?
Co się dzieje z tą branżą, skoro większe szanse na dostanie pracy ma typiara po kursie niż nowy absolwent informatyki?
Jeśli ktoś myśli o karierze w branży IT - odradzam. Właśnie przez to, że często cukoldy wpychają takie miernoty po kursach, z którymi potem musisz współpracować. Dużo osób przebranżowionych po europeistyce, sporo Ukraińców. Praca w takim środowisku to zbieranina przypadkowych osób. Atmosfera kołchozu. Zamiast pracować ze specjalistami pracujesz z najtańszymi, uległymi wyrobnikami.
Znam historię,gdzie cukold wepchnął Julkę byłą sprzątaczkę na testerkę po kursie. Namówił ją do przebranżowienia, bo w IT zarabia się kokosy, a potem wsadził ją do pracy z seniorami programistami. XDD Oni się cieszyli, bo to była atrakcyjna Julka - spermili do niej i robili wszystko za nią. Co za cukoldnicza branża. niesamowite.
Odradzam pracowanie w CRUDach. Idźcie w machine learning lub sztuczną inteligencję - jakąś trudną działkę, żeby przebranżowione miernoty nie miały tam podjazdu i żeby nie pracować w takiej zbieraninie przypadkowych osób, przebranżowionego planktonu po kursach i ukraińców.
Polecam wypytywać na rekrutacjach o zespół - ile w zespole jest bootcampowców i ukrów.
Widzę że kolejny etap naganiania na IT. Dobrze, dobrze. Będzie więcej pieniędzy dla mnie w innej branzy ( ͡° ͜ʖ ͡°)