Wpis z mikrobloga

Mircy jaka alternatywa dla #biedronka? Najbliżej domu mam właśnie ten sklep ale tam zawsze zapchany parking, tłumy ludzi, palety w alejkach i te ich skomplikowane systemy naliczania promocji... Od razu mówię że nie interesują mnie żadne #auchan #kaufland gdzie trzeba przejść kilometry żeby każdą alejkę odhaczyć. Mieszkam na obrzeżach #lodz i mogę na luzie dojechać do okolicznych miejscowosci więc konkurencja jest spora. A i #lidl mi jakoś nie podchodzi...
#zakupy #pytaniedoeksperta #kiciochpyta #dino #aldi #stokrotka #netto #polomarket #intermarche
Będę wdzięczny za uzasadnienie w komentarzach do swoich wyborów

Jaka alternatywa dla biedronki?

• Dino 39.6% (563)
  • Aldi 25.0% (356)
  • Netto 12.2% (173)
  • Stokrotka 7.4% (105)
  • Polomarket 4.7% (67)
  • Intermarche 11.2% (159)

Oddanych głosów: 1423

• 64
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mariusz5891: Wybrałbym Dino, ale tylko dlatego, że robię tam zakupy jak jestem u siostry.
Przyzwyczaiłem się do zestawwu - Biedronka - sklep osiedlowy. Znam jeszcze bardzo dobrze właśnie Dino i Aldi(miasto w którym mieszka siostra) i te dwa sklepy dla mnie są alternatywą dla Biedronki. Nie, cała reszta nie jest gorsza, po prostu mam do niej za daleko, i nawet w innym mieście nie robiłem tam zakupów. Szczególnie Aldi przypasował
  • Odpowiedz
@mariusz5891: w Aldi jest pusto, szerokie alejki, marki własne, a asortyment to trochę połączenie lidla i kauflanda (w sumie ten sam rodowód).
A Dino to taki kołchoz. Nie mogę się przyczepić do cen czy asortymentu, ale jak myślę o traktowaniu pracownika to jakoś tak...

• Odpowiedz
@mariusz5891: A nie możesz się po prostu przejechać po tych sklepach i sam podjąć decyzję gdzie ci pasuje najlepiej? Przecież jeden sklep X może być ok, a inny z tej samej sieci już nie koniecznie. Dziwne macie problemy, i żadnej chęci rozwiązania samemu. Jak wy sobie poradzicie w razie awarii internetu to ja nie mam pojęcia.
  • Odpowiedz
@mariusz5891: nie rozumiem zachwytów nad dino - asortyment to nagorsze, najtańsze ścierwo, łącznie z produktami “jogurtopodobnymi” itp. Cenowo są dużo drożsi niż konkurencja, wieczne kolejki, brak kas samoobsługowych i nieludzi smród. Byłem w kilku dino i autentycznie zatrudnili tam meneli.
Najgorszy sklep w Polsce.
  • Odpowiedz
  • 21
Ja akurat lubię Kaufland bo wiem gdzie co leży, wystarczy kilka minut i mam odhaczoną listę. Wszystko jest poukładane tematycznie. Lidl i biedronka totalnie leżą pod tym względem. Jeśli chodzi o warzywa, owoce nabiał i mięso to jest ok, ale spróbuj tak znaleźć jakiś konkretny płyn do mycia, dżem, owoce w puszcze, przyprawy czy aromat do ciasta. Wszystko r-------e gdzie popadnie. Część słoików leży przy słodyczach, tu jakieś kilka puszek z d--y
  • Odpowiedz
@mariusz5891: ja to tylko w auchan robie. Wszystko tam jest, nie trzeba się denerwować, że nie możesz czegoś znaleźć
Długie alejki yo nie problem. Zakładasz słuchawki i elo
No i jest najtanszy
  • Odpowiedz
  • 7
@mariusz5891: Ja chodzę do netto bo mam najbliżej i generalnie jest spoko, ale np w zimę mają ubogą ofertę owoców. Na plus, że w Netto nie ma takich tłumów jak w sąsiednim Lidlu,ani takiego syfu jak w również sąsiedniej Biedronce.
Byłem kilka razy również w niedalekim Dino i generalnie było lepiej niż sądziłem, myślę że powyższe opinie są trochę przesadzone.
  • Odpowiedz
@mariusz5891: W Polsce to Auchan nie ma podjazdu do innych sklepów. Towar typu 80 rodzajów keczupu, świeże kalmary i policzki wołowe, przepyszne paluchy z żółtym serem czy żarówki zapasowe do auta pod jednym dachem i bez obaw że ktoś ci wykupi ostatnią sztukę jak pójdziesz po południu, szerokie alejki, nie n------e palet, wszystko ułożone tematycznie a nie jak w Biedrze że dżem koło pampersów i dywanika samochodowego. I nie ma
  • Odpowiedz
@mariusz5891: zrób sobie zakupy online i zamów do domu albo umów się na odbiór. Ja tak już trzeci rok robię w Auchan. Robię sobie zakupy w necie, podjeżdżam pod bramkę, pan przyjeżdża z wózeczkiem pod sam bagażnik. Przekładamy, płacę, odjeżdżam :)
I jest to opcja wydajna ekonomicznie, bo możesz sobie na spokojnie zaplanować zakupy, zamówić wszystko czego potrzebujesz, mając na bieżąco podgląd wartości koszyka. Za 400 zł mamy często zakupy
  • Odpowiedz
  • 1
@bubub: A czy Ty nie możesz pozwolić mi zdecydować co robię w swoim życiu? Ja nie mam żadnego problemu, po prostu rozkminkę z rana... Ludzie sobie tutaj odpowiadają w ankiecie, piszą opinie, rozmawiają i tylko Ty musiałeś się zesrać...
  • Odpowiedz