Wpis z mikrobloga

Przymierzam się do zmiany głównego konta bankowego. Obecnie i przez wiele lat mam w PKO BP, natomiast przyglądając się ofertom innych banków zauważyłem, że PKO za przeproszeniem ma w dupie starych/stałych klientów. Mianowicie, ich bank celuje chyba w emerytów, których jedynym celem jest otrzymanie przelewu za pracę i następnie opłacenie rachunków. Dostępność tych funkcji to chyba jedyna zaleta tego banku.
Dlatego zwracam się z pytaniem:
W jakim banku sami macie konto (jaki to jest rodzaj rachunku np. "Konto dla młodych", "Konto oszczędnościowe" oraz jakie sami dostrzegacie w nich wady oraz zalety?
Osobiście wpadło mi w oko Alior Bank - "Konto Jakże Osobiste dla graczy z kartą" i tam jest jakaś promka, że można zyskać nawet 800zł za jakieś "aktywne bankowanie" bla bla bla. Wszystko jest na stronie. Są jakieś "korzyści" do wyboru, program Mastercard Bezcenne Chwile itd
#banki #bankowosc #pkobp #aliorbank #pekao #mbank #pytaniedoeksperta #pytaan
  • 32
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Menel-san: no na przykład to, że jak mam aplikację mobilną to, chcę zmienić hasło do czeków to nie mogę tego zrobić z poziomu IKO tylko muszę grzebać na stronię banku i szukać tej opcji w czeluściach innych
  • Odpowiedz
  • 0
@Menel-san: Więcej narzędzi do analizowania finansów. W PKO BP jest tylko AI chat bot, który nic nie potrafi, więc pozostaje ręczne analizowanie wyciągu z konta
  • Odpowiedz
@0Fifi Mogę polecić Citka i ING za jakość usług i obsługi na podstawie doświadczeń z przeszłości. Zapytaj u nich czy konsultant w placówce może Ci pokazać e-banking/apkę mobilną i zobacz czy znajdziesz tam to czego szukasz. Odradzam Alior, mBank - chociaż mogą mieć usługi, które Cię interesują, to moje doświadczenia z nimi (jakość obsługi/podejście do klienta) sprawiły, że przenosiłem się gdzie indziej.
  • Odpowiedz
@0Fifi:
Ing - opłaty za kartę, co chwilę reklamy w formie powiadomień, co chwilę reklamy w formie promocji po zalogowaniu się do konta w aplikacji.
  • Odpowiedz
KO BP jest lata za konkurencją

@dzien_dobry_22: to tak tylko wygląda z zewnątrz. Nie wiem jak oferta, ale pod względem operacyjnym czy od strony technicznej, to te nowoczesne banki potrafią być mocno opóźnione. Pod względem bezpieczeństwa podobnie. Ile wpadek miał mbank czy ing a o ilu wpadkach pko słyszałeś.
  • Odpowiedz
@0Fifi: lol każda firma ma w dupie stałych klientów nauczcie się ludzie.
Najlepiej jak ktoś pier...i że jest klientem Orange od 25 lat i myśli że ktoś da o to j-----e.
Odwrotnie! Taki klient to żyła złota bo nie szuka ciągle lepszego dostawcy.
Wszystkie banki są do d--y daj se spokój szkoda czasu
  • Odpowiedz
@0Fifi: pko bp jest extra dla mnie. Raz na dwa miesiące dzwoni Pani i pyt czy czegoś potrzebuję i tyle. Żadnego nękania, apka działa świetnie. 3 płatności kartą i zero opłat za konto. Duża sieć własnych bankomatów z wpłatomatami.
  • Odpowiedz
@0Fifi: Ja mogę polecić santandera, wziąłem u nich konto bo mieli nielimitowane przelewy natychmiastowe, teraz to już mniej popularne bo można przelać na blik ale nadal się przydaje.

Ing - opłaty za kartę, co chwilę reklamy w formie powiadomień, co chwilę reklamy w formie promocji po zalogowaniu się do konta w aplikacji.

@k__d Mam u nich wspólne z żoną konto pod hipotekę i nic z tych rzeczy, o których
  • Odpowiedz
@mariusz5891: Gdy logujesz się do konta ING to nie masz jakieś 'superfunkcji' pokazanej na głównym ekranie aplikacji? NIe dostajesz czasami głupich powiadomień niezwiązanych z płatnościami i stanem konta?
  • Odpowiedz
@k__d: Nie mam teraz obu tych rzeczy, aczkolwiek teraz jak dopytujesz to przypomniało mi się, że chyba wycofywałem u nich zgody marketingowe, bo wcześniej takie bzdurne powiadomienia się zdarzały
  • Odpowiedz
@0Fifi: a czy w PKO dalej transakcje które są nierozliczone (np. płatności kartą) są pokazywane w zupełnie innym miejscu niż historia konta? Podobnie pewnie dalej jak transakcja się rozlicza to ląduje w historii z tą datą a nie datą wykonania transakcji
  • Odpowiedz