✨️ Jak poradzić sobie z lękiem o związek i finanse?Ⓘ Muszę się do czegoś przyznać, gdzieś to wyrzucić, ale jednocześnie trochę wstyd pisać to ze swojego konta xD Otóż, jestem sobie od niecałego roku w związku z różową i póki co jest super, fajnie spędzamy czas, okazujemy sobie nawzajem zainteresowanie, czułe słowa, kochamy się (a przynajmniej tak mi się wydaje).
Ale - przez blackpill, przez to ile obecnie kobiet to zwykłe sz0niska, które tylko szukają lepszej opcji, ciągle mam z tyłu głowy tą myśl, że to każdego dnia może się zakończyć. Przez co nie potrafię się w pełni otworzyć, w pełni zaufać swojej dziewczynie. I nie, nie mam zamiaru jej kontrolować, ale choć czasem chciałbym to nie mówię jej o wszystkim co mnie zamartwia, staram się nie okazywać słabości (które czasami się pojawiają, jak u każdego), żeby nie dawać jej powodu do szukania kogoś innego.
Tak samo w kwestii hajsu - ostatnio u mnie jest lipa, sporo zainwestowałem w nieruchomość, przez co czasem mi brak na codzienne życie, zwłaszcza gdy wypadną jakieś losowe sytuacje typu naprawa auta czy wesele. Ona oczywiście o tym nie wie, myśląc że ja jestem przy kasie. Do sedna - niedługo mamy rocznicę i ona sobie zażyczyła wspólnego wyjazdu a ja kompletnie jestem spłukany i nie wiem co robić. Pożyczka to debilny pomysł i tego nie zrobię, ale nie mam zamiaru odsłaniać się przed nią,bo one tylko czyhają na słabość, by usprawiedliwić potencjalną zdradę. Co robić mirasy?
@mirko_anonim powiedzieć jej to co tu napisałeś. Jeśli cię spuści w kiblu, to lepiej teraz niż za 10 lat jak będziesz musiał płacić alimenty na nią i dzieci
@mirko_anonim: zainwestowanie w nieruchomość = bycie przy kasie, tak to widzę. Jeśli cię puści ze względu na brak wyjazdu, to słabo. Jeśli jesteś chadem, to nie masz się o co martwić.
@mirko_anonim: ostatnio miałem wymianę zdań z moderatorem który mi uświadomił że oni nie sprawdzają merytorycznie tego gówna które piszecie z anonima, a jedynie pod kątem przekroczenia regulaminu
w twojej sytuacji: zażyczyła sobie? ja bym zerwał i nara
@mirko_anonim: w jakim sensie zażyczyła? Wydaje mi się, że jeśli powiesz jej o swojej sytuacji finansowej i nie ucieknie - neutralnie. Jak zaproponuje pożyczkę to nie jest źle. Jak stwierdzi, że walić wyjazd spędzamy czas razem to dobrze, a jak stwierdzi, że w takim wypadku ona sponsoruje to doszłabym do wniosku, że to może ta jedyna. Generalnie na twoim miejscu bym ją poinformowała o aktualnej sytuacji finansowej i obserwowała jej
@mirko_anonim: musisz znaleźć balans. zbyt szybko przeskoczyłeś z bycia beciakiem do odgrywania andrew tate'a. charakteru sie nie nauczysz czytając kilka redpillowych artykułów.
no i skoro rozumiesz ze to może się w każdej chwilii skończyć, to zacznij tak żyć jakbyś to rozumiał tzn. niepotrzebnie nie pogarszaj sprawy, ale też nie myśl że wszystko jest w twojej kontroli.
@mirko_anonim: facet który uważa się za gorszy sort a w dodatku boi się przyznać, że chwilowo jest gołodupcem żeby przypadkiem laska nie puściła go kantem...Weź chłopaku odpuść sobie związki i naucz się lubić samego siebie bo inaczej nigdy nie zbudujesz trwałej relacji.
@mirko_anonim powiedzieć jej to co tu napisałeś. Jeśli cię spuści w kiblu, to lepiej teraz niż za 10 lat jak będziesz musiał płacić alimenty na nią i dzieci
Muszę się do czegoś przyznać, gdzieś to wyrzucić, ale jednocześnie trochę wstyd pisać to ze swojego konta xD Otóż, jestem sobie od niecałego roku w związku z różową i póki co jest super, fajnie spędzamy czas, okazujemy sobie nawzajem zainteresowanie, czułe słowa, kochamy się (a przynajmniej tak mi się wydaje).
Ale - przez blackpill, przez to ile obecnie kobiet to zwykłe sz0niska, które tylko szukają lepszej opcji, ciągle mam z tyłu głowy tą myśl, że to każdego dnia może się zakończyć. Przez co nie potrafię się w pełni otworzyć, w pełni zaufać swojej dziewczynie. I nie, nie mam zamiaru jej kontrolować, ale choć czasem chciałbym to nie mówię jej o wszystkim co mnie zamartwia, staram się nie okazywać słabości (które czasami się pojawiają, jak u każdego), żeby nie dawać jej powodu do szukania kogoś innego.
Tak samo w kwestii hajsu - ostatnio u mnie jest lipa, sporo zainwestowałem w nieruchomość, przez co czasem mi brak na codzienne życie, zwłaszcza gdy wypadną jakieś losowe sytuacje typu naprawa auta czy wesele. Ona oczywiście o tym nie wie, myśląc że ja jestem przy kasie. Do sedna - niedługo mamy rocznicę i ona sobie zażyczyła wspólnego wyjazdu a ja kompletnie jestem spłukany i nie wiem co robić. Pożyczka to debilny pomysł i tego nie zrobię, ale nie mam zamiaru odsłaniać się przed nią,bo one tylko czyhają na słabość, by usprawiedliwić potencjalną zdradę. Co robić mirasy?
#zwiazki #niebieskipasek #rozowypasek #blackpill
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero
🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt
w twojej sytuacji:
zażyczyła sobie? ja bym zerwał i nara
no i skoro rozumiesz ze to może się w każdej chwilii skończyć, to zacznij tak żyć jakbyś to rozumiał tzn. niepotrzebnie nie pogarszaj sprawy, ale też nie myśl że wszystko jest w twojej kontroli.
@mirko_anonim: to sie moze zakonczyc kazdego dnia z wielu powodow i warto byc otwarym na rzeczywistosc, ale zeby sie fiksowac akurat na
2/10 bo odpisałem
@mirko_anonim: odstawić wykop i zacząć traktować ją jak człowieka, a nie w sposób, który propagują wykopki.
@mirko_anonim: w punkt