Wpis z mikrobloga

@Cztero0404: Jedynka ma najlepszy system medytacji, tzn. graficznie fajnie to zrobione, że widać jak Geralt siedzi i jak pory dnia mijają, mega klimatyczne to jest. Nawet pomysł że trzeba to robić dokładnie przy ognisku wydaje się teraz spoko, choć kiedyś mógł irytować. Zabawne, teraz jak gram w trójkę też zazwyczaj szukam jakiegoś spokojnego miejsca przy ognisku i wtedy dopiero włączam medytacje.
  • Odpowiedz
  • 0
Jedynka ma najlepszy system medytacji, tzn. graficznie fajnie to zrobione, że widać jak Geralt siedzi i jak pory dnia mijają, mega klimatyczne to jest. Nawet pomysł że trzeba to robić dokładnie przy ognisku wydaje się teraz spoko, choć kiedyś mógł irytować. Zabawne, teraz jak gram w trójkę też zazwyczaj szukam jakiegoś spokojnego miejsca przy ognisku i wtedy dopiero włączam medytacje.

@Intellectually_superior: Nie wiem, ale jeśli tak piszesz to pewnie tak
  • Odpowiedz
@Cztero0404: Jasne, przechodź sobie prawilnie wszystko po kolei, sam tak zrobiłem, z 2 lata temu i polecam ten styl życia. Ustrzegę Cię tylko że czekając aż zagram w trójkę roiłem sobie jaka to niesamowita gra i doświadczenie będzie, bazując na ogólnych opiniach, napalałem się jak nastolatek na pierwsze uchanie... a potem się trochę rozczarowałem i jedynka i dwójka w wielu aspektach biją trzecią część na głowę. Szczerze przyznam że pod
  • Odpowiedz
  • 1
@Intellectually_superior: Dziękuję za opinie, warto wiedzieć. Czyli napisałeś, że w ogromnym skrócie nastąpił po prostu przerost formy nad treścią a przynajmniej ja to tak interpretuje sobie, normalne zdarza się i tak. Trójkę też pewnie sobie za jakiś czas pewnie przejdę, ale na razie nie, żeby nie grać tylko w wiedzmina bo jak mówi porzekadło co za dużo to niezdrowo i też za szybko się nie chce znudzić tematem różnych gier
  • Odpowiedz
@Cztero0404: Nie powiedziałbym że nastąpił przerost. Po prostu czytając opinie ludzi jakim to zbawicielem gejmingu nie jest Wiesiek 3 wyobrażałem sobie nie wiadomo co, jeszcze mając za sobą świetną jedynkę i dwójkę, myślałem że grając w trójkę konar będzie non stop płonął jak u ludologów gdy tysięczny raz trafiają do Anor Londo albo gdy ubisoft upada już dziesiąty raz w tym roku( ͡° ͜ʖ ͡°). Po
  • Odpowiedz
  • 0
Po prostu czytając opinie ludzi jakim to zbawicielem gejmingu nie jest Wiesiek 3 wyobrażałem sobie nie wiadomo co

@Intellectually_superior: To nie jest tak, że na tego wieśka 3 ogólnie próbowano nakręcać jakiś niesamowity hype? Bo ja to kojarzę wieśka 3 głównie z tego, że w pewnym momencie wszędzie w Polsce ciuchy z tym były jak do sieciówki poszedłes.
  • Odpowiedz
  • 2
Opinie jakimi się kierowałem były od ludzi co już dawno ograli i po latach od premiery, więc nie żadne materiały marketingowe.

@Intellectually_superior: Rozumiem, chociaż osobiście na przykład też od jakiegoś czasu jestem bardzo sceptycznie nastawiony do opinii ludzi o grach, najlepiej samemu sprawdzić. Zwłaszcza biorąc pod uwagę fakt, że dziś ludzie bardzo często nie mają własnego zdania i gustu tylko ich zdaniem jest zdanie na przykład takiego Kiszaka.
  • Odpowiedz
szukam jakiegoś spokojnego miejsca przy ognisku i wtedy dopiero włączam medytacje.

@Intellectually_superior: W ogóle ta trójka to jest syf jak dla mnie. W sensie z potencjałem, którego nie wykorzystali, chyba przez jakiś brak doświadczenia w takich dużych grach o otwartym świecie. Choćby crafting i potionsy. Jak sobie grasz normalnie to w pewnym momencie masz tyle składników do eliksirów, że nie ma co z nimi robić, prócz sprzedaży. Gdyby trzeba było
  • Odpowiedz
Choćby crafting i potionsy. Jak sobie grasz normalnie to w pewnym momencie masz tyle składników do eliksirów, że nie ma co z nimi robić, prócz sprzedaży. Gdyby trzeba było je craftować cały czas i się nie odnawiały to byłby tego sens i wyzwanie.

@Herbacin: Tiaaa, crafting w tej grze to xD I jeszcze te odwary, masz w ekwipunku z 20 z czego może 3 się do czegoś nadaje i użyjesz
Intellectually_superior - >Choćby crafting i potionsy. Jak sobie grasz normalnie to w...

źródło: 3844d9c7986b159f31ed89bc11a8e36733d756a9fc7b3141e24c53a5f6959bb9

Pobierz
  • Odpowiedz
I jeszcze te odwary, masz w ekwipunku z 20 z czego może 3 się do czegoś nadaje i użyjesz ich co najwyżej kilka razy podczas całej gry.

@Intellectually_superior: Ja ich używałem na konkretne sytuacje (ostatecznie niepotrzebnie), chociaż wielu nie było nawet kiedy, a miejsce zajmowały. Gdyby to było posegregowane chociaż jakoś, a nie że szukać trzeba co to za syf w Eq.

zaczęło to być irytujące jak musiałeś przy każdej medytacji ręcznie
  • Odpowiedz
Ale jak ręcznie? wybierałeś z receptury, ew mogłeś podmienić składniki, żeby nie zmarnować bardzdiej pożytecznych.

@Herbacin: Frustrujące było to że trzeba w ogóle było wejść tryb medytacji(i wybrać jeszcze konkretną opcję) aby zrobić eliksiry. Jesteś niedaleko grupki z którą masz walczyć ale postrzegasz że nie masz eliksirów, to musisz jeszcze odwalać medytacje tylko po to; a samych eliksirów mogłeś mieć co najwyżej 3.
  • Odpowiedz
a samych eliksirów mogłeś mieć co najwyżej

@Intellectually_superior: Coo, to chyba ty z czymś mylisz stary. We Wieśku 1 masz eq podzielone na trzy, każdy dział chyba 3x5, czy coś takiego i możesz sobie eliksirów robić ile chcesz. Ja zawsze jeden dział sobie zajmuję eliksirami, drugi np składnikami, a trzeci innymi duperelami.
Są też te skróty, których jest 3, ale to i tak dopiero pod koniec gry bo to najlepsza
  • Odpowiedz