Wpis z mikrobloga

Szkoda mi go. Koleś chciał wprowadzić nową jakość do polityki, na wzór państw cywilizowanych, na wzór skandynawski.

Lecz niestety, nie potrafi w politykę, bo jest zbyt naiwny. Bardzo naiwny, licząc, że każdy uczciwie gra i chce dobra Polski xD

Zaufał Tuskowi, który już od samego początku miał na niego plan, jak zniszczyć go. I tak sobie Tusk go niszczył, wystawiając go jako kozła ofiarnego swojego rządu. A PIS również walił w niego równo.

Najbardziej mnie zirytował - bo na niego głosowałem - że tuż po wynikach, od razu oddał swój elektorat Trzaskowskiemu.

Głosy to jego kapitał polityczny, który się negocjuje, a nie oddaje za darmo. To było skrajnie głupie.

Ale z tych wszystkich puntów to jest jeden plus - przynajmniej ciocie Kasię wprowadził do sejmu.
Ale jako polityk jest skończony.

#nieruchomosci #polityka #trzeciadroga #3droga
new-object - Szkoda mi go. Koleś chciał wprowadzić nową jakość do polityki, na wzór p...

źródło: image

Pobierz
  • 87
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@new-object: Zebrać własną grupę specjalistów, i z dobrze przemyślanym planem zgłosić ich w wyborach, biorąc pod uwagę, że będą atakowani z każdej strony. Z pokojowych rozwiązań raczej tylko tyle zostało.
  • Odpowiedz
@new-object: nie jest skończony. Wyciągnie lekcje (a widać, że wyciąga po spotkaniu z Kaczorem) i pójdzie do przodu pomimo nagonki z każdej strony. Nie ma w Polsce drugiej partii, która byłaby tak samo atakowana.
  • Odpowiedz
@new-object Hołownia to klaun po szkole liderów w Waszyngtonie. Przedstawiciel obcych interesów. Dziwi że aż 15% w ostatnich parlamentarnych się nabrało na tego klauna i jego ekipe
  • Odpowiedz
@new-object: @doggaz @galicjanin A moim zdaniem to mu dobrze tak. Przyznał otwarcie, że chce wycofania gotówki, a wcześniej wprowadzić euro, przyjął migrantów spod białoruskiej granicy do Sejmu, poszedł do wyborów prezydenckich z postulatem zakazu smartfonów w szkołach, a praktycznie cała jego działalność polityczna była skupiona na atakowaniu Mentzena xD
  • Odpowiedz
@new-object: dobry człowiek, ale Polacy nie dojrzeli do polityków jak on czy Zandberg. Nawet mi nie żal platformersów którzy odwrócili się od Hołowni. Zasługujecie na rząd KonfiPiSowski. Tylko Polski szkoda.
  • Odpowiedz
@new-object: W Polsce, niestety, od momentu powstania Pisu i PO partie, które są "trzecią siłą w rządzie" są przez PiS i PO zjadane. Liga Polskich Rodzin, Samoobrona, Kukiz 15 i Trzecia Droga. Ciekawe więc jak skończy konfederacja po koalicji z Pisem, bo jakakolwiek opozycja do duopolu zdycha w tym kraju szybciej niż moja wiara w to, że cokolwiek się tutaj zmieni i niedługo te dwie partie albo same się zaorają
  • Odpowiedz
Najbardziej mnie zirytował - bo na niego głosowałem - że tuż po wynikach, od razu oddał swój elektorat Trzaskowskiemu.

Głosy to jego kapitał polityczny, który się negocjuje, a nie oddaje za darmo. To było skrajnie głupie.

@new-object: toć to nie było nawet 5%. Wynik porażka, nie było czego oddawać... A skończyć i wstydu oszczędzić.
  • Odpowiedz