Wpis z mikrobloga

Szkoda mi go. Koleś chciał wprowadzić nową jakość do polityki, na wzór państw cywilizowanych, na wzór skandynawski.

Lecz niestety, nie potrafi w politykę, bo jest zbyt naiwny. Bardzo naiwny, licząc, że każdy uczciwie gra i chce dobra Polski xD

Zaufał Tuskowi, który już od samego początku miał na niego plan, jak zniszczyć go. I tak sobie Tusk go niszczył, wystawiając go jako kozła ofiarnego swojego rządu. A PIS również walił w niego równo.

Najbardziej mnie zirytował - bo na niego głosowałem - że tuż po wynikach, od razu oddał swój elektorat Trzaskowskiemu.

Głosy to jego kapitał polityczny, który się negocjuje, a nie oddaje za darmo. To było skrajnie głupie.

Ale z tych wszystkich puntów to jest jeden plus - przynajmniej ciocie Kasię wprowadził do sejmu.
Ale jako polityk jest skończony.

#nieruchomosci #polityka #trzeciadroga #3droga
new-object - Szkoda mi go. Koleś chciał wprowadzić nową jakość do polityki, na wzór p...

źródło: image

Pobierz
  • 87
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@new-object: Ale on p-------ł wybory, w ogóle się nie angażował w kampanie, a potem dziwne, że ma poparcie na poziomie zandberga, który raz na 10 lat wychodzi z szafy. Tam musiało coś być nie tak za kulisami, bo chłop się w ogóle nie starał, jakby wiedział, odrazu że przewali, a to widać i ludzie to czują. Ogólnie to te dostawki do rządu najbardziej dostały po rajtach. Potem pis przyjdzie i
  • Odpowiedz
co tak konkretnie zrobił Tusk że obwiniasz go o to jak skończył Hołownia?

@doggaz: przebiegły Tusk zmusił Hołownię do wizytyw mieszkanku pisowskiego aparatczyka o 1 w nocy, by Hołownia zgodził się obalić rząd Tuska w zamian za stanowisko dla siebie. To chyba oczywiste ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@new-object: Bezprecedensowy i skoordynowany atak na Hołownię i Pełczyńską w mediach tzw. liberalnych, przede wszystkim na onecie, gazecie.pl i podobnych powoduje, że absolutnie nigdy nie oddam głosu na Koalicję Obywatelską. Notuję sobie żeby nie zapomnieć. W zasadzie to od dawna na tą partię nie głosowałem, poza prezydenckimi (mniejsze zło).
  • Odpowiedz
@new-object: albo alternatywna moliwość, że naiwny jesteś ty. XD zadaniem Hołowni było zagospodarowanie elektoratu niezadowolonego z PO tak żeby ten nie przeszedł do PiSu. Zadanie wykonane, KO znowu u władzy, projekt można zwijać. Drugi raz i tak nie wypali, a na następne wybory trzeba robić nową alternatywę. Tu przynętą było "rozsądny konserwatyzm", na następne wybory Tusk musi przygotować jakąś alternatywę dla Konfederacji, jakiś "ateistyczny wolny rynek".
  • Odpowiedz
@new-object: jak dla mnie polityka z Hołownią jest lepsza niż bez niego. Zrobił trochę błędów, ale bądźmy szczerzy, każdy lider partii o---------ł wiele razy, a to co on zrobił to przy innych drobnostki
  • Odpowiedz
Najbardziej mnie zirytował - bo na niego głosowałem - że tuż po wynikach, od razu oddał swój elektorat Trzaskowskiemu.

Głosy to jego kapitał polityczny, który się negocjuje, a nie oddaje za darmo. To było skrajnie głupie.

@new-object: spokojnie. Pomimo tego to i tak on wg silniczków jest głównym powodem przegranej Trzaskowskiego.
  • Odpowiedz
  • 2
@new-object: spokojnie. Pomimo tego to i tak on wg silniczków jest głównym powodem przegranej Trzaskowskiego.

@Niebadzsmokiem: a jak! To jest śmieszne. Gdy Hołownia dostał 5%, to silniczki mówią że to jego wina. Jak Trzaskowski dostał < 50%, to też mówią, że to wina Hołowni xD
  • Odpowiedz
@new-object Po prostu dałeś się nabrać na koncesjonowaną trzecią opcję. Tak jak pewnie wcześniej nabrałeś się na Palikota, Petru. A już ptaszki ćwierkają, że jest sklejana nowa partia, która ma być namaszczona na ten sam manewr ;) I znowu się nabierzesz a potem płacz.
  • Odpowiedz
@new-object Tym właśnie, że 2050 miało coś zmienić. Stary manewr (jak ktoś ma paranoje to służb) na wyłonienie jakiejś 3 siły która będzie przystawką PO. Jak pisałem: Palikot, Petru, Hołownia co wybory manewr się powtarza a osły zawiedzione PO głosują na podstawioną partyjkę.
Na następne wybory zapisz sobie nazwisko Wadim Tyszkiewicz ;) System już gotuje kolejną alternatywę dla PO
  • Odpowiedz