Aktywne Wpisy

MonazoPL +96
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
źródło: promocje bankowe monazo
Pobierz
Jak strollować trolla?
Kiedy dowiedziałem się, że moim Mikołajem w #wykopaka jest @Wrrronika spodziewałem się wszystkiego. A kiedy zaczęła naciskać, żebym odebrał paczkę jak najszybciej, miałem w głowie różne pomysły jak tu jej zrobić na złość. W imię zasad. Okazja napatoczyła się sama, bo paczka trafiła do paczkomatu tymczasowego, więc mogłem opóźnić jej odbiór o parę dni. To było jednak zbyt mało. Podczas rozpakowywania paczki wpadłem na lepszy pomysł i
Kiedy dowiedziałem się, że moim Mikołajem w #wykopaka jest @Wrrronika spodziewałem się wszystkiego. A kiedy zaczęła naciskać, żebym odebrał paczkę jak najszybciej, miałem w głowie różne pomysły jak tu jej zrobić na złość. W imię zasad. Okazja napatoczyła się sama, bo paczka trafiła do paczkomatu tymczasowego, więc mogłem opóźnić jej odbiór o parę dni. To było jednak zbyt mało. Podczas rozpakowywania paczki wpadłem na lepszy pomysł i
źródło: Wrrronika pod siebie czasem sika
Pobierz

KONIEC WAKACJI 2025!
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 5 wypadków śmiertelnych w których zginęło 6 osób.
286 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
316 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacji.
48 osób zmarło w ciągu 30 dni od zdarzenia drogowego w którym uczestniczyły.
Czyli w trakcie wakacji w 334 wypadkach zginęły w sumie 364 osoby.
W poprzednim roku statystyki po 66. dniu wakacji wyglądały następująco:
Rok temu:
5 wypadków / 6 ofiar śmiertelnych w ciągu ostatniej doby - Link do wpisu.
361 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji
390 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacji
Ponadto z wczoraj:
368 zatrzymanych nietrzeźwych kierujących w ciągu ostatniej doby co daje
20.556 zatrzymanych nietrzeźwych kierujących od początku wakacji
65 wypadków drogowych w ciągu ostatniej doby co daje
4.532 wypadki drogowe od początku wakacji
78 rannych w wypadkach w ciągu ostatniej doby co daje
5.453 rannych w wypadkach od początku wakacji
Utonięcia:
3 utonięcia w ciągu ostatniej doby
105 utonięć od początku wakacji
UWAŻAJCIE NA SIEBIE!
i na debili na drodze
źródło mapy
interaktywna mapa
DLACZEGO MAPA PODZIELONA JEST W TEN SPOSÓB
źródło dodatkowych statystyk
źródło statystyk o utonięciach
-------
Jeżeli podoba Ci się to co robię, to możesz postawić mi wirtualną kawę.
buycoffee.to/salido Dziękuję!
#smiertelnewypadki
źródło: 1-453841-51
Pobierz1. Pomorskie. Wypadek na ulicy Arciszewskiego w Słupsku. Tutaj link. Rowerzysta, poruszając się ścieżką, nagle zjechał na drogę, wprost pod koła skody poruszającej się w kierunku Krępy Słupskiej. Niestety pomimo reanimacji mężczyzna, 75-letni mieszkaniec Słupska, zmarł. W wyniku zderzenia pojazd uderzył w drzewo. Skodą kierowała 37-letnia kobieta.
2. Pomorskie. Wypadek w pobliżu miejscowości Liniewko koło Tczewa. Wywrócenie pojazdu, nie żyje kierujący samochodem. Brak artykułów.
3. Lubelskie. Wypadek
źródło: 541352667_1104483978441691_4577359096356352109_n-1280x959
PobierzWypadki - łącznie 286 po 66. dniu wakacji
• W. mazowieckie 36
• W. wielkopolskie 31
Chciałbym podziękować wszystkim, którzy czytali, pisali komentarze i plusowali posty. Również bardzo dziękuję wszystkim, którzy postawili mi wirtualną kawę! buycoffee.to/salido Dziękuję!
W tym roku mamy 63 ofiary śmiertelne mniej niż rok temu, ale wakacje trwały o 7 dni krócej. Jednak w przeliczeniu na 1 dzień wakacji widać spadek całkowitej liczby wypadków 5,06 w 2025 vs 5,46 w 2024 , jak i liczby ofiar 5,51 w 2025
źródło: file_000000004c0c61faa406a7e13483d9d4
Pobierz2025(66 dni) VS 2024(73 dni)
Liczba wypadków ze skutkiem śmiertelnym:
286 vs 349 ....... -63 ✅️
źródło: temp_file4764541578031071866
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
źródło: 5mognc
Pobierz