Wpis z mikrobloga

Szkoda mi go. Koleś chciał wprowadzić nową jakość do polityki, na wzór państw cywilizowanych, na wzór skandynawski.

Lecz niestety, nie potrafi w politykę, bo jest zbyt naiwny. Bardzo naiwny, licząc, że każdy uczciwie gra i chce dobra Polski xD

Zaufał Tuskowi, który już od samego początku miał na niego plan, jak zniszczyć go. I tak sobie Tusk go niszczył, wystawiając go jako kozła ofiarnego swojego rządu. A PIS również walił w niego równo.

Najbardziej mnie zirytował - bo na niego głosowałem - że tuż po wynikach, od razu oddał swój elektorat Trzaskowskiemu.

Głosy to jego kapitał polityczny, który się negocjuje, a nie oddaje za darmo. To było skrajnie głupie.

Ale z tych wszystkich puntów to jest jeden plus - przynajmniej ciocie Kasię wprowadził do sejmu.
Ale jako polityk jest skończony.

#nieruchomosci #polityka #trzeciadroga #3droga
new-object - Szkoda mi go. Koleś chciał wprowadzić nową jakość do polityki, na wzór p...

źródło: image

Pobierz
  • 87
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Niebadzkotem: chyba jeszcze nie słyszałem, żeby ktokolwiek (poza mną) twierdził że Zandberg pomógł w jakikolwiek sposób przegrać Trzaskowskiemu. A o Hołowni słyszę co chwilę i to nieraz jako GŁÓWNY powód jego przegranej.
  • Odpowiedz
  • 0
@new-object: Zebrać własną grupę specjalistów, i z dobrze przemyślanym planem zgłosić ich w wyborach, biorąc pod uwagę, że będą atakowani z każdej strony. Z pokojowych rozwiązań raczej tylko tyle zostało.

@kaxx: powiedzmy że jesteś liderem tej grupy. I co powiesz takiemu @kaxx , który będzie twierdził, że jesteś fikcyjną partyjką, przystawką PO/PISu (wybierz jedno), stworzone przez te partie na czas wyborów?

Jak przekonasz że jednak nie?
  • Odpowiedz
@new-object: Czyny i prezentacja swoich działań głośniej przemawiają niż ujadanie chorągiewek. Ludzie widzą jak zmieniają się kandydaci po wyborach.
  • Odpowiedz
@new-object: Jeszcze nie znam, ale większość ludzi nie będzie obchodzić jak partia jest określana, tylko jakie ma cele i propozycje na zmiany w kraju. Widać po obecnych partiach jak bardzo ślizgają się w przemowach i robią czasem odwrotnie niż głoszą, plus olewając najważniejsze problemy Polski to już jest czerwona flaga dla nich.. Dobra, tyle rozmowy musi Ci wystarczyć, bo nie jestem specjalistą od takich tematów, także pozdrawiam i bez odbioru.
  • Odpowiedz
  • 0
ale większość ludzi nie będzie obchodzić jak partia jest określana, tylko jakie ma cele i propozycje na zmiany w kraju

@kaxx: no i tutaj robisz błąd w podstawie twoich tez. Ludzie głosują swoim światopoglądem niż propozycjami zmian.

Ludzie głosują w drugiej mierze przeciwko komuś, a nie za kimś.

Propozycje zmian jest dla garstki osób, co tym się kierują, bo są nadal naiwni :)
  • Odpowiedz