Wpis z mikrobloga

Mimo że zbliżam się powoli do 40-stki, nigdy nie korzystałem z ebooków. Ale chyba nadszedł czas. Czy ja dobrze rozumiem, że ceny #ebook w porównaniu z #ksiazki są niewiele niższe i do tego nie będę ich miał na własność? Pierwsza lepsza klasyka w cenie 40 zł za ebook to jakaś przypadek czy ja nie rozumiem idei? Jak do tego podejść racjonalnie, żeby poczytać literaturę piękną, a nie ładować się w jakieś abonamenty?
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@miekki_am:

1) ebookpoint.pl codziennie jest inna książka za 9zł,
2) upolujebooka.pl zawsze się jakaś promocja trafi, nawet dostaniesz powiadomienie gdy szukana przez ciebie książka będzie w promocji
3) zawsze w którymś sklepie jest jakaś promocja np teraz wydawnictwo znak: https://publio.pl/promocja-ebooki-audiobooki-bookweeks25-znak -80%
4) raz do roku albo nawet dwa razy, ebookpoint.pl ma promocje że wszystkie książki sa po 12zł .... wszystkie .... i ja zam zawsze kilka
  • Odpowiedz
@miekki_am: Typowy ebook, np. pod kindla .epub, .mobi również można kupić w formie pliku i mieć, wrzucić na kindla jak na odtwarzacz mp3 i mieć. Co najwyżej strona księgarni może po czasie nieaktywności usunąć Ci konto z zakupami ale to co ściągniesz to masz.
A przynajmniej tak było kiedyś, nie daj się złapać na jakieś abonamenty i DRM
  • Odpowiedz
Pierwsza lepsza klasyka w cenie 40 zł za ebook

@miekki_am: To może być przekład na polski na tyle niestary, że jeszcze nie jest w domenie publicznej. Inna możliwość to jakieś cwaniaki wydające rzeczy z domeny publicznej za grubą kasę i wtedy znajdziesz to gdzie indziej udostępnianie legalnie za darmo.
  • Odpowiedz
@miekki_am: sam nie czytam i nie śledzę, ale jeżeli nie masz parcia na nowości, to ŚK dosyć często organizuje promki na różne wydawnictwa/autorów/tematyki i ebooki można po 10zł znaleźć. Oczywiście nie wszystko uda się kupić tanio, a piractwa nie pochwalam, bo to jednak nie jest ten sam poziom s----------a wydawców co Ubisoft czy inne Activision.
  • Odpowiedz
ceny #ebook w porównaniu z #ksiazki są niewiele niższe

@miekki_am: Niestety, zazwyczaj ceny są nawet wyższe od papierowego wydania. Ale możesz obserwować tytuły lub autorów i kupować na przecenach. Wydawcy żerują na tym, że użytkownicy ebooków są wygodni i lubią wszystko mieć natychmiast, jak to w internecie. Upolujebooka.pl i lubimyczytac.pl pozwalają ci śledzić i monitorować ceny.

do tego nie będę ich miał na
  • Odpowiedz
@miekki_am jeśli ceny danych tytułów Ci nie odpowiadają to polecam poustawiać sobie alerty na upolujebooka.pl bardzo fajny serwis i porównywarka cen ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz