Mimo że zbliżam się powoli do 40-stki, nigdy nie korzystałem z ebooków. Ale chyba nadszedł czas. Czy ja dobrze rozumiem, że ceny #ebook w porównaniu z #ksiazki są niewiele niższe i do tego nie będę ich miał na własność? Pierwsza lepsza klasyka w cenie 40 zł za ebook to jakaś przypadek czy ja nie rozumiem idei? Jak do tego podejść racjonalnie, żeby poczytać literaturę piękną, a nie ładować się w jakieś abonamenty?
@miekki_am: 1. Z doświadczenia powiem że są tańsze. Tylko trzeba łowić promocje. 2. Są twoje. Masz plik, masz książkę. Mylisz abonament z kupnem ebooka.
@miekki_am: Kupować na promkach (ja tak robię), piracić (głupio się przyznać, ale tak nie robię). Ewentualnie klasykę, o której wspominasz, masz za friko na wolnelektury.pl
1) ebookpoint.pl codziennie jest inna książka za 9zł, 2) upolujebooka.pl zawsze się jakaś promocja trafi, nawet dostaniesz powiadomienie gdy szukana przez ciebie książka będzie w promocji 3) zawsze w którymś sklepie jest jakaś promocja np teraz wydawnictwo znak: https://publio.pl/promocja-ebooki-audiobooki-bookweeks25-znak -80% 4) raz do roku albo nawet dwa razy, ebookpoint.pl ma promocje że wszystkie książki sa po 12zł .... wszystkie .... i ja zam zawsze kilka
@miekki_am: Typowy ebook, np. pod kindla .epub, .mobi również można kupić w formie pliku i mieć, wrzucić na kindla jak na odtwarzacz mp3 i mieć. Co najwyżej strona księgarni może po czasie nieaktywności usunąć Ci konto z zakupami ale to co ściągniesz to masz. A przynajmniej tak było kiedyś, nie daj się złapać na jakieś abonamenty i DRM
@miekki_am: To może być przekład na polski na tyle niestary, że jeszcze nie jest w domenie publicznej. Inna możliwość to jakieś cwaniaki wydające rzeczy z domeny publicznej za grubą kasę i wtedy znajdziesz to gdzie indziej udostępnianie legalnie za darmo.
@miekki_am: sam nie czytam i nie śledzę, ale jeżeli nie masz parcia na nowości, to ŚK dosyć często organizuje promki na różne wydawnictwa/autorów/tematyki i ebooki można po 10zł znaleźć. Oczywiście nie wszystko uda się kupić tanio, a piractwa nie pochwalam, bo to jednak nie jest ten sam poziom s----------a wydawców co Ubisoft czy inne Activision.
ceny #ebook w porównaniu z #ksiazki są niewiele niższe
@miekki_am: Niestety, zazwyczaj ceny są nawet wyższe od papierowego wydania. Ale możesz obserwować tytuły lub autorów i kupować na przecenach. Wydawcy żerują na tym, że użytkownicy ebooków są wygodni i lubią wszystko mieć natychmiast, jak to w internecie. Upolujebooka.pl i lubimyczytac.pl pozwalają ci śledzić i monitorować ceny.
@miekki_am jeśli ceny danych tytułów Ci nie odpowiadają to polecam poustawiać sobie alerty na upolujebooka.pl bardzo fajny serwis i porównywarka cen ( ͡°͜ʖ͡°)
1. Z doświadczenia powiem że są tańsze. Tylko trzeba łowić promocje.
2. Są twoje. Masz plik, masz książkę. Mylisz abonament z kupnem ebooka.
Annas archive ( ͡° ͜ʖ ͡° )つ──☆*:・゚
1) ebookpoint.pl codziennie jest inna książka za 9zł,
2) upolujebooka.pl zawsze się jakaś promocja trafi, nawet dostaniesz powiadomienie gdy szukana przez ciebie książka będzie w promocji
3) zawsze w którymś sklepie jest jakaś promocja np teraz wydawnictwo znak: https://publio.pl/promocja-ebooki-audiobooki-bookweeks25-znak -80%
4) raz do roku albo nawet dwa razy, ebookpoint.pl ma promocje że wszystkie książki sa po 12zł .... wszystkie .... i ja zam zawsze kilka
źródło: temp_file6156282099834703508
PobierzA przynajmniej tak było kiedyś, nie daj się złapać na jakieś abonamenty i DRM
Lubię darmowe antologie #fantazmaty i #chomikuj :)
@miekki_am: To może być przekład na polski na tyle niestary, że jeszcze nie jest w domenie publicznej. Inna możliwość to jakieś cwaniaki wydające rzeczy z domeny publicznej za grubą kasę i wtedy znajdziesz to gdzie indziej udostępnianie legalnie za darmo.
@miekki_am: Niestety, zazwyczaj ceny są nawet wyższe od papierowego wydania. Ale możesz obserwować tytuły lub autorów i kupować na przecenach. Wydawcy żerują na tym, że użytkownicy ebooków są wygodni i lubią wszystko mieć natychmiast, jak to w internecie. Upolujebooka.pl i lubimyczytac.pl pozwalają ci śledzić i monitorować ceny.