Aktywne Wpisy

Ksiega_dusz +312
Dlaczego Izba Lekarska zawsze tak krytykuje zwiększenie limitu miejsc na medycynę i specjalizacje lekarskie
Dla porównania np nigdy nie widziałem by programiści informowali że bootcampy programistyczne mogą źle wpłynąć na branżę IT
#pracait #programowanie #programista15k #programista25k #java #korposwiat #agh #studbaza #politechnikapoznanska #politechnikalodzka #politechnikakrakowska #politechnikarzeszowska #politechnikawarszawska #
Dla porównania np nigdy nie widziałem by programiści informowali że bootcampy programistyczne mogą źle wpłynąć na branżę IT
#pracait #programowanie #programista15k #programista25k #java #korposwiat #agh #studbaza #politechnikapoznanska #politechnikalodzka #politechnikakrakowska #politechnikarzeszowska #politechnikawarszawska #
źródło: IMG_4022
Pobierz
23567435375 +68

![3 tys. zł mandatu i 10 pkt karnych dla kierowcy mercedesa. Naganny manewr [FILM]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/24202243bc6a841ba9ad7b6db8e971258e3c25d0681fbf20a1110e3c14bd9ba5,q80.jpg)

opowiem wam historię z dziś, mamy w robocie qnapa który co jakiś czas się wieszał restart i normalnie działał przez kilka tygoni.
dziś po restarcie pokazał komukat zainstaluj system xDDD
na qnapie macierz 4x3tb, kopie wirtualek z proxmoxów ale największy problem to udział sieciowy naszego it działu xDDDDDDDDDD
straciliśmy hasła do komputerów, części serwerów, laptopów, biosów, dokumentacji sieci i serwerów
mój mózg dziś wypłynął jak to zobaczyłem xDDDDDDD
w takim truenasie możesz mieć 2 bootowalne dyski (klon clonezzilla zrobiony) i jak padnie zmieniasz boota i po sprawie.
raid padnie? możesz mieć dodatkowy dysk wielkości macierzy i po postawieniu jej na nowo klonujesz z pojedynczego na nią spowrotem...
a mowiłem szefowi, mamy stary dobry serwer, wsadzić 2 karty 10gbe i to zdrutować w racjonalny sposób ale uparł się na drogiego qnapa który mial być kopią wszystkiego.... ma chłop łeb na karku xD
#pracait #pracbaza #smutnazaba
źródło: Bez nazwy
PobierzSzef wybrał rozwiązanie? No to problem szefa. Ty wykonujesz jego polecenia tylko.
nie tutaj.... nie tutaj
Ja bym robił swoje, i wywalone miał na wszystko. Bo jak szef chciał, tak miał.
Mam odroid h4 ultra z n305, siedzi tam własnie proxmox, home assistant, opnsense, unifi controller, jellyfin i takie tam...
pewnego dnia światło zgasło, trup, nie bootuje do systemu - zawiesza się, no spoko, wirtualki robią kopie zapasowe to nie będzie
mimo, że UPSa kupiłem to i tak miałem w szufladzie zapas i się opłaciło ( ͡° ͜ʖ ͡°)
teraz kupiłem gmktec k8 plus, zobaczymy czy amd takie slabe jest w akceleracji itd, 8845hs, 64gb ramu wrzucę