Wpis z mikrobloga

Sredni inzynier bedzie mial problem ze znalezieniem pracy

Beznadziejny lekarz z latwoscia wejdzie w top1% zarobkow w polsce

To sa te detale

#lekarski
  • 105
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Klepajro: Pełna zgoda, w środowisku lekarzy są cwaniaki np. wśród ordynatorów co zgarniają z prywaty hajs, kierują tych pacjentów do publicznych szpitali, gdzie reszta lekarzy musi za nich pracować zarabiając ułamek tego co oni, a później czytać na wypoku jacy są pazerni
  • Odpowiedz
@PfefferWerfer: Lekarz o ile nie pracuje na prawie 2 etaty to prawie na pewno tyle nie zarobi w Twoim wieku. Gdzie pracujesz?
O jakim szacunku mówisz? Z tych komentarzy na wypoku aż się wylewa szacunek społeczny do zawodu lekarza ;)
Nie masz pojęcia ilu lekarzy żałuje pójścia na ten kierunek studiów...
  • Odpowiedz
  • 5
@elgebar Dokładnie xD Studia lekarskie może są ciężkie jak porównujesz z marketingiem, a zrobienie inżyniera na topowym wydziale nie jest wcale łatwiejsze. Tam oprócz zakuwania musisz siedzieć nocami nad robieniem projektów, sprawozdań, a wylatuje mnóstwo ludzi z rozszerzoną matmą napisaną na 80%-90%.

Różnica jest taka, że byle lekarz ma praktycznie zagwarantowaną dobrze płatną pracę, a inżynierowie po topowych kierunkach muszą się uczyć programować, by nie zasuwać za 8k poniżej kwalifikacji na
  • Odpowiedz
Mam dziewczynę na stażu lekarskim. Nie. Aby być lekarzem w tym kraju nie trzeba być Bóg wie jakim łebskim - studia to pamięciowa jak na prawie (jestem prawnikiem po egzaminie zawodowym, więc wiem). Trzeba tylko maturę dobrze rozpykać, ale ten wymóg już odpada bo idzie niż demograficzny i powstają nowe uczelnie, więc tak jak 10 lat temu trzeba było mieć 2 x 90%, teraz można dostać się na lek mając 2 x
  • Odpowiedz
  • 0
@antekstr

: xxddddddd ej o co chodzi to juz któryś wpis w tym tygodniu, skoro to takie banalne i takie kokosy to czego geniusze nie idziecie?

Ja ma przykład dlatego, że mam traumę po polskiej służbie zdrowia z dziecinstwa i niedobrze mi na sam zapach szpitala, a co?
  • Odpowiedz