Wpis z mikrobloga

Sredni inzynier bedzie mial problem ze znalezieniem pracy

Beznadziejny lekarz z latwoscia wejdzie w top1% zarobkow w polsce

To sa te detale

#lekarski
  • 105
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PfefferWerfer: No nie bardzo. Na prywatnych uczelniach czesne jest dużo wyższe niż maksymalna semestralna transza kredytu na studia lekarskie. Po części wynika to zapewne właśnie z wprowadzenia tego programu.
Proszę również o wskazanie, które dokładnie uczelnie kształcące lekarzy w Polsce chwalą się przyjmowaniem na te studia osób bez matury z biologii i chemii :)
  • Odpowiedz
No nie bardzo. Na prywatnych uczelniach czesne jest dużo wyższe niż maksymalna semestralna transza kredytu na studia lekarskie. Po części wynika to zapewne właśnie z wprowadzenia tego programu.

@Faszola: Na prywatnym lekarskim na GUMed pokrywa prawie całość czesnego.

Proszę również o wskazanie, które dokładnie uczelnie kształcące lekarzy w Polsce chwalą się przyjmowaniem na te studia osób bez matury z biologii i chemii :)

@Faszola: Akademia Medyczna w Elblągu
  • Odpowiedz
@PfefferWerfer: Posiadanie matury nie blokuje możliwości zrobienia jej jeszcze raz. Możesz przygotować się do matury z chemii czy biologii samodzielnie lub na kursach, podejść do niej w przyszłym roku, aplikować na medyczne i starać się o kredyt na naukę.

Sam o tym myślę, choć jestem sporo starszy, ale ze słabą sytuacją zawodową, słabą kasą, bez zobowiązań i bez celu w życiu, wiec nie mogę spróbować choćby z braku laku. Problemem
  • Odpowiedz