Wpis z mikrobloga

Sredni inzynier bedzie mial problem ze znalezieniem pracy

Beznadziejny lekarz z latwoscia wejdzie w top1% zarobkow w polsce

To sa te detale

#lekarski
  • 105
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PfefferWerfer: ja kiedyś dałam sobie wmówić, że pielęgniarki to tylko g---o zarabiają, i ich praca to wycieranie tyłków pacjentów. Dzisiaj wiem, że to najlepsza fucha, umowa w budżetówce, dobre zarobki, nieograniczony limit czasu pracy, który możesz wykorzystać lub nie, szkolenia, dostęp do lekarzy
  • Odpowiedz
@PfefferWerfer: a te iq to kto ci badał? Iq nie jest wymierne i ogolnie to nie jest dobre okreslenie czyichś umiejetnosci. Pycha od ciebie bije, lekarski to nie jest prosty kierunek ale widze ze nie przegadam. Mam na koerunku osoby 30, 40 letnie wiec wymowki ktore dajesz to bujdy. Pozdrawiam( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@makamele: kuce mogły bardziej nakręcać wyścig szczurów i to, ile kto więcej z--------a po pracy xDDD. Nazapraszliśmy gówna po bootcampach, co jeszcze wczoraj paczki na magazynach przerzucali, to teraz płaćmy za to cenę
  • Odpowiedz
od razu po skonczeniu na stazu masz na rękę 7.5

@antekstr: to podaj mi inne studia po których MASZ GWARANTOWANE na start bez doświadczenia 7,5 tysiąca.
  • Odpowiedz
myslisz ze ja mam wolnych 6 lat? Nie ma nic za darmo, cos trzeba poświęcić.

Lata 19-25 to co innego niż lata 40-46. Inne koszty alternatywne, inne zobowiązania.

To jest elitarny kierunek i porownanie do daci jest absurdalne i nie adekwatne.

Prawo
  • Odpowiedz
Pod warunkiem, że cię przyjmą na studia i nie w--------ą w trakcie

@EnderWiggin: tylko studia sprawdzają jakim jesteś studentem, a nie lekarzem. Potem w robocie możesz mieć już wywalone a i tak będziesz w TOP
  • Odpowiedz
@antekstr: no ja już jestem po studiach, ale jak ktoś się zastanawia to niech idzie na lekarskie. Studia łatwe, bo trzeba tylko wkuwać, chociaż przez to nudne. Progi podobnie wysokie co na informatyki (chociaż teraz nie wiem jakie są dokładnie)
  • Odpowiedz
@antekstr: nie można wszystkich lekarzy mierzyć jedną miarą, są miernoty, które nie powinny zarabiać więcej niż 8k netto, a są też tacy, którzy zasługują na dużo więcej. Problem w tym, że system jest z-----y i bardzo często doprowadza do tego, że te miernoty są w stanie z publicznej kasy wyszarpać o wiele za dużo. Obstawiam, że tak z 50% wizyt jest zupełnie niepotrzebna, a odbywają się tylko po to, żeby
  • Odpowiedz