Wpis z mikrobloga

Sredni inzynier bedzie mial problem ze znalezieniem pracy

Beznadziejny lekarz z latwoscia wejdzie w top1% zarobkow w polsce

To sa te detale

#lekarski
  • 105
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@f9JXBEArQ2H4TKl: Od niedawna funkcjonuje jeszcze państwowy kredyt 240k PLN na studia lekarskie na płatnych który umarzają jeśli przepracujesz 10 lat w publicznej służbie zdrowia (co i tak każdy robi, etacik w szpitalu na specke a prywatnie dorabiamy).

Efekt jest taki że jakbym chciał to z moją maturą z matmy podstawowej i rozszerzonego angielskiego (bez biologii ani chemii) mógłbym się dostać na lekarski na prywatnej uczelni, a państwo za to zapłaci
  • Odpowiedz
@EnderWiggin: co? Jak już dostałeś się na medyczne to wszyscy zdają. Pięć terminów, giełdy i leci. Ci ludzie sa przyzwyczajeni do pamięciowy i zakuwania przychodząc z klas bilogiczno-chemicznych w liceum (90%)
  • Odpowiedz
@fredperry: xxddddddd ej o co chodzi to juz któryś wpis w tym tygodniu, skoro to takie banalne i takie kokosy to czego geniusze nie idziecie? Tak sie sklada ze studiuje właśnie ten kierunek i jest tak cholernie ciezko, co wy sobie myslicie, to jakiś kurs weekendowy? Zapierdzielam, życia nie mam tylko po to by potem czytac wysrywy takich ludzi. Zmierzcie sie sami (o ile sie dostaniecie, bo to rok uczenia
  • Odpowiedz
@antekstr: mam rodzinę co studiowała lekarski, mieszkałem z nimi. Ta osoba nigdy nie spała tyle co chyba na 3 czy na 6 roku w ciągu dnia (wtedy kiedy zaczynają sie staze w szpitalach) wiec co ty mi tu o ciężkości studiów xD studiowałem informatykę, przyjęli 300 osob skończyło inżyniera 120. Takiego pogromu na medykach w skali kraju nie było (mam znajomych lekarzy z czasów liceum). Nie zdawali totalne lenie, a
  • Odpowiedz
@makamele dlatego należy zwłaszcza w XXI wieku przestać robić z lekarzy jakiś szamanów czy cudotwórców. Otworzyć więcej studiów dla lekarzy i zaorać kolesiaotwo oraz patologię że jest lekarzyk który łapie pacjenta na nfz a potem hihi zapraszam prywatnie
  • Odpowiedz
@f9JXBEArQ2H4TKl: gdzie mogę sobie kupić dyplom na medycynę? Wolny słuchacz może być max 3 lata, jak nie zdasz to w----------z. Jak ktoś ma dojścia na Ukrainie to dawać znać, płacę 100k usd. Zrobię sobie okulistę kupię maszynę do badania oczu, przepisując okulary nikogo nie zabiję a hajs się będzie zgadzać xD
  • Odpowiedz
@szmichal: xdd bo tak jest, na 3 robim sie luźniej bo byla juz selekcja, ale pierwszy rok to taka sieka, zalezy tez jaka uczelnia bo na prywatnych to faktycznie mają duzo lżej ale jestem na publicznej i nie ma ciezszego kierunku do studiowania, nie ma. Prosze idz na ten kierunek (o ile sie dostaniesz xD) wtedy pogadamy dobra? Ja tez mam kolege geja co ugulem nie popiera tego lpgt. Mam
  • Odpowiedz
Od niedawna funkcjonuje jeszcze państwowy kredyt 240k PLN na studia lekarskie na płatnych który umarzają jeśli przepracujesz 10 lat w publicznej służbie zdrowia (co i tak każdy robi, etacik w szpitalu na specke a prywatnie dorabiamy).

@PfefferWerfer: i dopiero teraz mówisz?
  • Odpowiedz
ej o co chodzi to juz któryś wpis w tym tygodniu, skoro to takie banalne i takie kokosy to czego geniusze nie idziecie? Tak sie sklada ze studiuje właśnie ten kierunek i jest tak cholernie ciezko, co wy sobie myslicie, to jakiś kurs weekendowy?

@antekstr: Kierunek lekarski to trzeci najpopularniejszy kierunek w Polsce (po psychologii i informatyce), nie jest to żadna elita, coś metafizycznego, po prostu zakuwalnia jak swego czasu
  • Odpowiedz