Wpis z mikrobloga

@PIAN--A_A--KTYWNA: @greedy_critic Wzięli się za to od d--y strony. Powinni zrównać (ale bez podwyższania mężczyznom). Na oburzenie p0lek powinni wprowadzić obniżenie wieku za wychowane dzieci. Dali uczciwe rozwiązanie - a teraz będą kąsać i naciskać.
  • Odpowiedz
@PIAN--A_A--KTYWNA a ja będąc bedzietna lambadziara popieram opcje gdzie dzieciate mają krótszy czas do emerytury a bezdzietne dłuższy
ZUS nie ma pieniędzy i tak naprawdę na starych robią młodzi , plus baby które urodziły kilka dzieci mają wypadająca macicę i odbyt , myślę że to jest fair enough
  • Odpowiedz
  • 51
@PIAN--A_A--KTYWNA: sęk w tym, że Polska w przeszłości zrównała wiek emerytalny i jednocześnie go podwyższyła tak, żeby było nas stać na emerytury mając niż demograficzny.
Społeczeństwu to się nie spodobało. W kolejnych wyborach zagłosowano za rozdawnictwem i nie dość, że obniżono nieproporcjonalnie wiek emerytalny, to jeszcze dostaliśmy 800+ z którego żadna partia nigdy nie zrezygnuje, bo oznaczałoby to porażkę w wyborach.

Tak że wiem skąd tag #afera,
  • Odpowiedz
@greedy_critic: weź pod uwagę, że wiele kobiet jest bezdzietnych nie ze swojego wyboru. Mamy olbrzymią plagę niepłodności i poronień.

Dojebywanie im jeszcze zwiększeniem wieku emerytalnego to straszne piętnowanie. Albo prawilnie wszystkim kobietom zwiększamy wiek emerytalny albo wcale.

Ewentualnie gdyby już wprowadzono coś takiego to kobiety z udokumentowanym leczniem się na bezpłodność/poronieniami powinny nie być objęte większym wiekem emerytalnym
  • Odpowiedz