Wpis z mikrobloga

Czasami przeglądam sobie #rozowepaski i jestem w szoku jak wiele jadu się tam wylewa w stronę kobiet. Ale wiem, że każda reakcja jest czymś spowodowana. Więc całkowicie nie osądzając mam pytanie do #niebieskiepaski czy Wasza niechęć do kobiet wynika z tego, że doświadczyliście czegoś nieprzyjemnego z ich strony czy dlatego, że "wszyscy tak tu piszą" lub "jeśli kumpel mówi, że baba taka jest to na pewno ma racje i ja też będę tak mówił"? Bo o ile wierzę, że część na pewno wyraża swoje zdanie na postawie swoich przeżyć i robi w to sposób bardzo kulturalny, to część krzyczy tak głośno i bzdurnie, że od razu idzie wyczuć, że nigdy nie mieli do czynienia z żadną kobietą. Z chęcią poznam Wasz punkt widzenia!
#zwiazki #tinder
  • 71
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ziel_9: większość koleżanek które miałem przystawiała się do mnie mając chłopaka, niektóre dosłownie przy swoim chłopaku literalnie mam zero zaufania do kobiet
  • Odpowiedz
@ziel_9: Ja się często zastanawiam skąd u wykopków takie podejście, czy oni znają jakieś kobiety w ogóle. Mam wrażenie, że tu jest bardzo dużo dowodów anegdotycznych. Sam znam kilka kobiet które zachowują się wątpliwie moralnie w stosunku do swoich facetów, ale mogę je policzyć na palcach jednej ręki. Ja sam np. randkowałem 7 lat, żeby poznać swoją, jeśli jakaś mnie odrzucała po drodze, no to po prostu "no bad feelings"
  • Odpowiedz
  • 5
@Maly_Jasio: Faktycznie coś takiego występuje i jest takie większe "wsparcie" dla kobiet. Ale myślę, że sam zamysł jest w porządku - ale wykonanie i motywy już nie. Bo wtedy wpadamy w drugą stronę i to mężczyźni są ignorowani, ich potrzeby, ich zasługi. Miałoby to większy sens, gdyby działało to w obie strony i faktycznie równość była równością, a nie "dobra, teraz czas kobiet".
  • Odpowiedz
@Maly_Jasio to napisz maila do tego aquaparku z propozycją by były, bo kobiety proszą o takie dni albo damska część obsługi to wymyśla bo wiedzą że dzięki temu przyjdą kobiety które normalnie nigdy by tam nie przyszły. Gdy jest zapotrzebowanie na takie dni to się one pojawia
  • Odpowiedz
@ziel_9: Ja już zoobojętniałem choć to nie zmienia przyczyn dla których wierzę generalnie w blackpill:
- Nigdy nie miałem powodzenia u kobiet, bo zła morda. Natomiast psychole mają świetnie z kobietami - gościu z mojej pracy
- okrutne odrzucenie
- kobiety są konserwatywne dla czada, feministyczne dla brzydali
- gaslighting, że większość kobiet nie leci na wygląd
- zrzucanie winy na mężczyzn (ofiarę) zamiast przyznanie się, że kobiety żle
  • Odpowiedz
@ziel_9: Z perspektywy moich doświadczeń, kobiety na ogół są w porządku. Sam obracam się głównie wśród takich, które mógłbym nazwać materiałami na żonę. Ale jednocześnie, nie da się ukryć że każda kobiet potrafi e bardzo ekwilibrystyczny sposób zrobić k---ę z logiki. Mnie bardzo ciężko wyprowadzić z równowagi, czy zaszokować swoimi poglądami, ale jeżeli komuś się to udawało to w znakomitej większości przypadków były kobiety. Weźmy na ten przykład aspekt służbowy,
  • Odpowiedz
@ziel_9: wydaje mi się że może to być po prostu spowodowane tendencją do szufladkowania, bo jedna, druga, trzecia coś zrobiła lub miała jakąś cechę to znaczy że wszystkie takie są. Tak samo jak niemieckie samochody są uznawane za niezawodne, francuskie za awaryjne a japońskie za gnijące. Ale od każdej reguły znajdą się wyjątki, istnieją Polki które nie są roszczeniowe ani puste i mające jakieś zainteresowania. Niestety znalezienie takiej jest ciężkie
  • Odpowiedz
Gdy jest zapotrzebowanie na takie dni to się one pojawia

@Kitku_Karola: to niech kobiety placa wiecej za karnet i tyle, to by bylo sprawiedliwe. Dodatkowo ciagle robienie z siebie ofiary, znajac zycie to zwykle najmniej urodziwe laski maja w glowie, ze kazdy na nie patrzy a tak naprawde tyle samo lasek idzie sie 'pokazac' facetom co facetow przychodzi na podryw.. normalnie kazdy przychodzi poplywac czy posaunowac.

Potrzeba takich dni juz
  • Odpowiedz
@ziel_9: Nic złego w sumie od kobiet nie doświadczyłem, po prostu gardzę wami bo kierujecie się zwierzęcym instynktem i jedynym waszym celem jest czarny khutas. Jak coś to też mam dużego ale się wami brzydzę.
  • Odpowiedz