Wpis z mikrobloga

Rozpoczynamy pojednek w Grupie B na mistrzostwach najgorszych trenerów reprezentacji Polski w piłce nożnej w XXIw.
#mecz #reprezentacja #heheszki #koniecmistrzostw
bar125 - Rozpoczynamy pojednek w Grupie B na mistrzostwach najgorszych trenerów repre...

źródło: image

Pobierz

Który z wymienionych trenerów był najgorszym wyborem dla reprezentacji Polski?

• Jerzy Engel 8.5% (267)
  • Michał Probierz 65.4% (2043)
  • Waldemar Fornalik 26.0% (813)

Oddanych głosów: 3123

• 36
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@tajnerXamv: zapraszam na tag #koniecmistrzostw tam są pozostałe ankiety, Michniewicz pewnie wygrał swoją grupe A

@apaczacz Boniek jest w gupie D, akutalnie 2 pozycja za Santosem, ale awans do ćwierćfinału będzie miał. Stefana pominąłem z uwagii na tylko 2 występy jako trenera reprezentacji
  • Odpowiedz
@Doktor_PajHiWo: O to to dokładnie. Fakt Jurek zawalił MŚ tak jak i jego piłkarze ale trzeba brać pod uwagę że Norwegia wtedy była uczestnikiem Mistrzostw Świata i Europy a parę lat wcześniej bezlitośnie nas lała a w składzie mieli Solskjaera, Tore Andre Flo, Johna Carew. Wtedy w naszej kadrze nie było nikogo kto grałby w klubie podobnego poziomu co ta trójka , no Dudek ale to już po transferze do
  • Odpowiedz
1. Adam Nawałka (2013–2018)
Powód: Najlepszy wynik, styl, stabilność
Bilans: 37W – 15R – 11P
– Ćwierćfinał Euro 2016, awans na MŚ 2018, stabilna gra i autorytet.

2. Leo Beenhakker (2006–2009)
  • Odpowiedz
@Doktor_PajHiWo: Benhakker nr 1 bo w porównaniu z Nawałka to miał skład węgla i papy. Rezerwowy Smolarek był gwiazdą reprezentacji. A awans na 16 zespołowe Euro to jak wyjście z grupy od 2016.
  • Odpowiedz
@polac: ja nie ogarniałem nigdy tej logiki. Uważamy za wielki sukces awans do top32 drużyn na świecie, ale potem jak nie awansujemy do top 16 to jest dramat i porażka. No co za glupie myślenie. Portugalia była o klasę lepsza, a Korea to gospodarz który na skrzydłach sędziów doszedł do 1/2
  • Odpowiedz