Aktywne Wpisy

ly000 +261
Mirki, jest mały sukces! Ministerstwo zdrowia przyjrzy się astronomicznym zarobkom lekarzy, fakturom typu 100-200k zł miesięcznie - i co by tu mówić, okradaniu nas wszystkich. Oczywiście lobby lekarskie już zapiera się rękami i nogami. Wytrwałości Panie Ministrze!
https://www.money.pl/gospodarka/resort-zdrowia-idzie-na-zwarcie-z-lekarzami-szykuje-dwie-kluczowe-zmiany-7182129350466304a.html
#praca #pracbaza #medycyna #lekarz #patologia #zarobki #medycyna #korposwiat #studbaza #lekarski
https://www.money.pl/gospodarka/resort-zdrowia-idzie-na-zwarcie-z-lekarzami-szykuje-dwie-kluczowe-zmiany-7182129350466304a.html
#praca #pracbaza #medycyna #lekarz #patologia #zarobki #medycyna #korposwiat #studbaza #lekarski
pieknylowca +187
Facet dbający o własne bezpieczeństwo to dla p0lek obraza. #p0lka #rozowepaski
źródło: 1000006076
Pobierz

Teraz czas pomyśleć nad kupnem samochodu. Co byście polecili nowemu kierowcy tak do 10k zl?
#prawojazdy #prawko #chwalesie #pierwsze4kola
źródło: 20250605_005255
PobierzCeluj w małe auta
Ford Fiest
Honda Jazz
Peugeot 207
Rękę bym dał, że jak ja zdawałem to można było mieć max 2 pojedyncze błędy xD
Prawko mam prawie 20 lat ale jak sobie jakiś czas temu zrobiłem test teoretyczny w sieci to o dziwo zdałem xD
Przy tylu powtórkach i błędach, to chyba parkowałeś na kopertę albo egzaminator był nawalony i nie ogarniał xd, no ale teraz teoretycznie nadajesz się na drogi xd.
Weź coś normalnego z segmentu D, które nie będzie maksymalnie zaszczurzone.
Małe auta świeżo po zdaniu prawka to kretynizm, bo potem będziesz się cykał jak baba wziąć cokolwiek większego, a tak to pójdziesz na głęboką wodę i nawet jak przerysujesz to nie
@Tomek_93:
Z małych:
-czyste i zadbane Renault Clio III
@xyz_xyz:
@Tomek_93: 206 albo 307 z silnikiem 1.6 16V TU5JP4, pancerny silnik, można zagazować. 307 nieporównywalnie lepszy komfort jazdy od 206, normalne zawieszenie, do 10 tys. zł powinien być stan bdb. można gazować, bo bardzo dobrze znoszą LPG, popychacze hydrauliczne.
Ewentualnie jakieś Clio 3, reszta samochodów raczej kiepsko.
Golfy, polo, fiesty, hondy, toyoty korozja.
Wsyztsko zależy od modelu i jak auto było prowadzone czy dbane
@Czolemhotdog: Właśnie nie, no chyba że pod kocem trzymasz :)
Co byś nie robił to w Yaris po tylu latach pojawi się rdza.
W 207 1.6 ten z BMW to wadliwy łańcuch rozrządu, pierścienie z gównolitu. 1,4 podobnie, progi do robienia norma.
Clio 1.2 blacha bdb. silnik co jakiś czas regulacja luzów zaworowych, podobnie
astra h 2005
Audi a3 1999
Golf 4 2002
I są
Przerobiłem w życiu już sporo samochodów i sprzedam Ci kilka rad:
1. Nigdy nie kupuj od handlarza, on musi na tym zarobić, czyli generalnie przepłacasz bo auto nie jest warte tego za ile je sprzedaje.
2. Nie napalaj się, jedz obejrzeć z założeniem że nie kupisz samochodu, zrób sobie listę co sprawdzić i sprawdzaj.
3. Jedz na
Komentarz usunięty przez moderatora