Wpis z mikrobloga

@Tomek_93 kupuj to, co masz w swojej okolicy i swoim budżecie. Co z tego, że tutaj polecą Ci auto XYZ, jak się okaże, że najbliższe takie auto jest 200 km od Ciebie ;)
  • Odpowiedz
@radziuxd teraz tych pytań jest więcej chyba a część jakaś z d--y o rozmiary rejestracji.

Prawko mam prawie 20 lat ale jak sobie jakiś czas temu zrobiłem test teoretyczny w sieci to o dziwo zdałem xD
  • Odpowiedz
@Tomek_93:
Przy tylu powtórkach i błędach, to chyba parkowałeś na kopertę albo egzaminator był nawalony i nie ogarniał xd, no ale teraz teoretycznie nadajesz się na drogi xd.
Weź coś normalnego z segmentu D, które nie będzie maksymalnie zaszczurzone.
Małe auta świeżo po zdaniu prawka to kretynizm, bo potem będziesz się cykał jak baba wziąć cokolwiek większego, a tak to pójdziesz na głęboką wodę i nawet jak przerysujesz to nie
  • Odpowiedz
  • 0
@radziuxd: Ogólnie to można mieć w c--j więcej błędów i zdać byle tylko nie było dwóch w jednym zadaniu. Ja se myślę ze natrafiłem na surowego egzaminatora dlatego tak to wygląda xD ale najważniejsze ze prawo jazdy jest zdane ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Ja bym kupil peŻota 206 :)

@xyz_xyz:
@Tomek_93: 206 albo 307 z silnikiem 1.6 16V TU5JP4, pancerny silnik, można zagazować. 307 nieporównywalnie lepszy komfort jazdy od 206, normalne zawieszenie, do 10 tys. zł powinien być stan bdb. można gazować, bo bardzo dobrze znoszą LPG, popychacze hydrauliczne.

Ewentualnie jakieś Clio 3, reszta samochodów raczej kiepsko.
Golfy, polo, fiesty, hondy, toyoty korozja.
  • Odpowiedz
Wsyztsko zależy od modelu i jak auto było prowadzone czy dbane

@Czolemhotdog: Właśnie nie, no chyba że pod kocem trzymasz :)
Co byś nie robił to w Yaris po tylu latach pojawi się rdza.
W 207 1.6 ten z BMW to wadliwy łańcuch rozrządu, pierścienie z gównolitu. 1,4 podobnie, progi do robienia norma.
Clio 1.2 blacha bdb. silnik co jakiś czas regulacja luzów zaworowych, podobnie
  • Odpowiedz
@Tomek_93 gratulacje, co do samochodu nie słuchaj debili, którzy mówią że za 10tys to rower itd.
Przerobiłem w życiu już sporo samochodów i sprzedam Ci kilka rad:
1. Nigdy nie kupuj od handlarza, on musi na tym zarobić, czyli generalnie przepłacasz bo auto nie jest warte tego za ile je sprzedaje.
2. Nie napalaj się, jedz obejrzeć z założeniem że nie kupisz samochodu, zrób sobie listę co sprawdzić i sprawdzaj.
3. Jedz na
  • Odpowiedz
  • 0
@kfhw: To uwierz kaleko niewierna bo to jest prawda, na dniach jak odbiorę plastik to mogę pokazać. Za autami juz sie rozglądam i tez niedługo se kupuje jakiegoś gruza bo pewnie i tak będzie niestety r-------y ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@kfhw: Kaleko tez ja ci powiem ze zdanie tego pj to nie jest nic skomplikowanego, myślę ze ty też byś zdał może nie jak ja za drugim razem teorie i tak samo praktykę ale jakbyś tak pojeździł w szkole jazdy z 50-60h i podchodził do egzaminu te 40-50 razy to może i nawet i tobie by sie udało xD
  • Odpowiedz