Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jaka jest najlepsza lokalizacja w #warszawa lub okolice dla kogoś kto nie zarabia dużo?

1. Pruszków obok SKM. (13,5-14 tysięcy za m2). 25 minut do centrum (Warszawa Śródmieście). Dojazd samochodem Al. Jerozolimskimi (tragedia).

2. Ursus obok SKM (15,5-16 tysięcy za m2). 15 minut do centrum (Warszawa Śródmieście). Dojazd samochodem szczerze nie wiem jak wygląda, bo nie znam nikogo kto tam mieszka. Ale głównie Jerozolimskie, czyli obrzydliwe korki.

3. Białołęka obok linii tramwajowej (14-16 za m2). 35/40 minut do centrum. Plusem jest, że można albo dojechać do metra i tam się przesiać w M1 albo bezpośrednio tramwajem na Dworzec Centralny. Dojazd samochodem to głównie S8, czyli każdy wie jak to wygląda.

4. Ząbki obok KM (10,5-11,5 za m2). 25 minut do centrum. Jedno ale - z przesiadka na Dworcu Wileńskim do metra/tramwaju (plus że M2 jedzie w kierunku Świętokrzyskiej a tramwaj na Marszałkowską). Dojazd samochodem Radzymińską (spoko), Żołnierską ( średnio spoko, godziny szczytu korek) Chełmzyńską, (obecnie tragedia, jak wybudują wiadukt to będzie dobrze), S8 (xD)

5. Piaseczno (12-13 za m2). Brak sensownych mieszkań blisko dworca, dojazd samochodem Puławską, czyli tragedia.

6. Legionowo (12 za m2). Brak sensownych mieszkań blisko dworca. Dojazd samochodem Modlińską, czyli średnio. Albo później S8 (xD).

A może ktoś ma inne pomysły? Bo szczerze już nic mi do głowy nie przychodzi, bo inne w miarę sensowne lokalizację to już przeskok do 18 tysięcy za m2 w górę. Mowa o mieszkaniu dwupokojowym 38-45 m2. Na większe mnie nie stać.

Wiem, że mogę iść na kompromis i szukać czegoś w starych blokach (chociaż i tak nie jest tanio), ale od dziecka w takich mieszkam i jak chodzę do znajomych, którzy mieszkają w nowym budownictwie nawet "tanich" deweloperów to jest przepaść w komforcie i jakości.

Wiem, że mogę czekać jeszcze i ceny MOŻE spadną. Ale boję się, że jednak tak nie będzie albo spadki będą nieduże. A obecnie mieszkam z rodzicami i już nie mogę dłużej.

#warszawa #nieruchomosci #mieszkanie #mieszkaniedeweloperskie #feels

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Jailer

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników - dziękujemy! Wspomóż projekt

Które

• Pruszków 9.7% (6)
  • Ursus 24.2% (15)
  • Białołęka 16.1% (10)
  • Ząbki 19.4% (12)
  • Piaseczno 19.4% (12)
  • Legionowo 11.3% (7)

Oddanych głosów: 62

• 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: przecież poniżej 16k za metr masz w Warszawie masę mieszkań (tak, także klitek typu 40 metrów), w tym na Pradze Północ z bardzo sensownym dojazdem tramwajem do centrum. Już nie mówiąc o bardziej peryferyjnych dzielnicach, które mogą mieć gorszy dojazd, ale często są sensowne do życia (choć to zależy, gdzie pracujesz, i czy możesz zdalnie). Na przykład Bulwary Praskie, obok Nowa Praga, jakieś mniejsze inwestycje też tam są.
Mówię
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: gościu jakie ceny, ostatnio za małe 3 pokojowe mieszkanie przy chrzanowie 14.4, ursus propozycje 13-14, ty byłeś wgl u tych deweloperów? Na Włochach też koło 14-15, chyba, że mowa o jakiejś mega małych mieskaanaich to ich ceny d------e faktycznie
  • Odpowiedz
@pablos255: 19 minut na wileński jak wsiądziesz do pociągu XD
@mirko_anonim Białołękę odpuść totalnie, jak już przy tramwaju pewnie na winnice to nie s8 a most północny
Ząbki są spoko jak pracujesz gdzieś na południu Warszawy
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
zaradny-wygrany-83: Ceny w Warszawie nie spadna, rentowność nieruchomości w Warszawie jest tragiczna. Kup sobie coś w Polsce 4 pokoje (tylko nie na zadupiu). Wynajmuj pokoje zdalnie i za kase najmij coś sobie w Warszawie. Jak to dobrze zrobisz to starczy jeszcze na katering

Inaczej zawsze będziesz w proletariacie

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Jailer
  • Odpowiedz