Wpis z mikrobloga

• 118
@Djuk94: Liczy się każdy głos. Oddając głos na jednego kandydata chcę aby był liczony poprawnie, a nie na jego konkurenta. Raczej wyników wyborów to nie zmieni, ale mamy prawo do poznania prawdziwych wyników.
  • Odpowiedz
Ale masz świadomość, że u Nawrockiego też trochę komisji się nie zgadza? xD

@Djuk94: ale masz świadomość, że podobne niechlujstwo może w wypadku parlamentarnych zmienić wygrywających mandaty? I to w ramach jednej listy?
  • Odpowiedz
@Djuk94: No i co z tego? Przeliczyć wszystko do jasnej du*y! Wyniki mają być prawidłowe. Jak po przeliczeniu to jednak alfonsowi w sumarycznie przewaga wzrośnie to spoko. Chodzi po prostu o to, że wynik ma być spójny z rzeczywistością.
  • Odpowiedz
@Bartek4175: Jeżeli wyników nie zmieni, a chcesz poznać prawidłowe wyniki wyborów, to może za wszystkie wybory się weźmiesz? Pewnie w każdych wyborach takie anomalie występowały, mamy prawo do poznania prawdziwych wyników!
  • Odpowiedz
@Veillo: Mniej więcej tyle samo co na niekorzyść Trzaskowskiego. Już udostępniany był arkusz na tagu, można samemu sprawdzić, gdzie został wpisany odwrotny wynik lub gdzie cyferka się komuś pomyliła xD
  • Odpowiedz
@Djuk94: No tak, jak sobie poprzeglądasz tag to zauważysz, że ludzie informują o WSZELKICH nieprawidłowościach w komisjach, a nie tylko tych wybranych.
Ja wiem, że niektórych to od razu boli i próbują przypisać się do konkretnej barykady, ale nieprawidłowości wyciągane są ze wszystkich komisji, w których są podejrzenia nieprawidłowego zliczenia/zaprotokołowania głosów bez znaczenia, czy z korzyścią dla Nawrockiego, czy Trzaskowskiego.
W interesie nas wszystkich jest to, by każdy oddany głos
  • Odpowiedz
@okradzione: Tak, wydawać miliony i przeliczać! Po przeliczeniu znowu wykopki na excel, nieprawdiłowość kolejna? Przelicać od nowa, bo może wszystkie komisje znowu popełniły błąd!
Jestem za przeliczeniem powtórnym, ale tylko w tych komisjach, gdzie są nieprawidłowości, czyli na oko w mniej niż 30.
  • Odpowiedz
@Djuk94: Ten kraj i tak przepala setki milionów w sposób karygodny, a ponowne przeliczenie i co ważniejsze wyeliminowanie podobnych błędów w przyszłości to podstawa. Jak uważasz inaczej, to znaczy, że masz w tym jakiś swój interes, a jaki, to ja nie wiem.
  • Odpowiedz
  • 41
@okradzione: Takich mniejszych pomyłek których nie zauważymy może być tysiące, ktoś źle wpisał cyferkę, komuś się karty przy liczeniu skleiły i nikt tego nie zauważył. Dochodzą do tego błędne protokoły. Przy różnicy głosów rzędu 350 tysięcy takie przeliczenie może istotnie zmienić wynik procentowy, a być może nawet i końcowy wynik wyborów.
  • Odpowiedz
@okradzione: Ale te błędy to był czynnik ludzki, tak jak pisałem, czyli wpisanie złej cyferki lub odwrotnie wyników, aby ich nie popełniać, trzeba by było wyeliminować czynnik ludzki xD
  • Odpowiedz
@Bartek4175: dobra robota mirek @Djuk94

Ale masz świadomość, że u Nawrockiego też trochę komisji się nie zgadza

Ale nikt nie neguje, że to też powinno być sprawdzone. To tylko pisiory walą te swoje głupie komentarze w stylu "to niedobra o tym mówić".
  • Odpowiedz
Mniej więcej tyle samo co na niekorzyść Trzaskowskiego. Już udostępniany był arkusz na tagu, można samemu sprawdzić, gdzie został wpisany odwrotny wynik lub gdzie cyferka się komuś pomyliła xD

@Djuk94: nawet nie blisko, te różnice najczęściej wyglądały tak że większą wartość wklepywali na pierwszego kandydata ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@fastmotion: Jak przeliczą jeszcze raz i znowu będzie coś nie tak, bo ciężko wyeliminować czynnik ludzki, to będziesz jeszcze raz wołał o ponowne przeliczanie głosów? Hulaj dusza piekła nie ma xD
  • Odpowiedz