Aktywne Wpisy

CzekoDonut +219
Mam nadzieje, że o tej godzinie jest mało osób (OBY!...), bo w formie wyjścia ze strefy komfortu i wyjścia do ludzi publicznie oferuje 500 zł przelane BLIKiem a losowanie dnia 10 maja (ʘ‿ʘ)
Wystarczy dać plusa, jakikolwiek komentarz i zaobserwować mój profil ( specjalnie by było jak najmniej osób xD )
#rozdajo #zadarmo
Wystarczy dać plusa, jakikolwiek komentarz i zaobserwować mój profil ( specjalnie by było jak najmniej osób xD )
#rozdajo #zadarmo
źródło: 5993c2a458fd48d10808504886f227ca
Pobierz
Arbuzlele +31
źródło: 1000003751
Pobierz

Na fali ostatniej popularności pewnego tagu #demografia i #ciaza chciałabym dorzucić swoją cegiełkę. Po paru latach intensywnego leczenia zaszłam w ciążę, w związku z czym mój kontakt z lekarzami i badaniami wcale nie zmalał. O dziwo, na #nfz nie mam co narzekać. Zero problemu z dostaniem się, ciąża prowadzona wzorowo, polecam. Niemniej jest coś, co dało mi do myślenia i przemyślenia decyzji o 2 i 3 dziecku. Mianowicie: społeczeństwo, a dokładniej jego stara i wredna część. Że względu na cukrzycę, wykonuje test obciążenia. To 3x pobranie krwi, łącznie ponad 2 godziny. Wszystko na czczo plus picie glukozy. Myślicie, że mimo próśb ktokolwiek mnie w kolejce przepuścił, mimo wyraźnej infomacji że "kobiety w ciąży przyjmowane są poza kolejnością"? Zemdlałam z głodu i stresu w poczekalni po 1.5h czekania. Z cukrzyca, przypominam. Autobusy, pociągi? Proszę sobie stać po kilkadziesiąt minut. Ten wzrok, szepty że "o ludzie, ciężarna, to na pewno się wepcha".Chciałabym zaapelować o nieco więcej emaptii albo o pogodzenie się z faktem że wymieramy.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników - dziękujemy! Wspomóż projekt
@mirko_anonim: trzeba było się ustawić na początku kolejki przy drzwiach i tyle.
2/10 bait
Nie, nie ma to nic wspólnego z ogólną tendencja spadkową dzietnosci
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
@mirko_anonim: a źle powiedzieli?
@mirko_anonim: prosiłaś kogoś o ustąpienie miejsca czy tylko wypinałaś bardziej brzuch?
@thorgoth zabierzmy też przywileje honorowym dawcom, weteranom itp,