Aktywne Wpisy

auto_reply +11
Mam już dość tego, że znajomi i rodzina wykorzystują to, że nie umiem odmawiać. Jak nauczyliście się stawiać granice - np. przestać pożyczać pieniądze?

Umeraczyk +47
Dziwne, że przez cały okres edukacji nikt nie zainteresował się u mnie potencjalnym autyzmem l albo ADHD. Ja literalnie w środku lekcji z nudów budowałem z zeszytów forty i kłóciłem się z nauczycielką "Dlaczego mam go złożyć", albo robiłem wyścigi kolorowymi zatyczkami, po torze zrobionym z przyborów z piórnika i zeszytów po blacie ławki xD

Szukam czegoś w manualu, powyżej 130 koni, raczej benzyna, ale fajny diesel też mógłby być.
Z w miarę przyzwoitym wyposażeniem, w miarę solidne, ale nie nastawiam się na super tanie utrzymanie (byle nie trzeba było włożyć na dzień dobry 10K na naprwy)
Jak chodzi o segmenty to może być hatchback, sedan, coupe, albo mniejszy SUV/crossover, z wyglądu najbardziej podobają mi się Mercedesy CLA i GLA w AMG, ale słyszałem średnie opinie o jakości w stosunku do ceny, no i trochę popieprzona myśl która mi się tłucze po głowie to Porsche Cayenne ze starszych generacji, bo podobno to nie tak szalony pomysł jak się wydaje (z racji na bliźniaczą konstrukcję do VW Touarega i duży nakład nie jest tak kosmiczne w utrzymaniu jak inne prosiaki)
Zależy mi na czymś co wygląda w miarę reprezentacyjnie i nie jest mocno krzykliwe (wszelkie błyskotki, dziwne lampy, bezsensowne panele i udawane lambo odpadają)
Chcę przede wszystkim poszerzyć bazę do wyboru, bo narazie kręcę się w kółko i oglądam te same modele
#motoryzacja #samochody #pytanie #mercedes #audi #bmw #renault #volvo #porsche #alfaromeo #lexus #otomoto #kupnosamochodu #carboners
@TouchMTraLaLa: Tylko, że jak bierze 320 to trzeba uważać na napęd pompy paliwowej oraz jeszcze tam jakiś inny jeden element (niestety nie pamiętam jaki) przez który na przykład policji kiedyś trójka spłonęła, ale generalnie F30 moim zdaniem to było jedno z lepiej jeżdżących aut.
@piwakk: Ma rację. @KotZWorka Premiera bmw e90 miała miejsce w 2005 roku czyli zaczęli sprzedawać takowe 20 lat temu, tutaj nie ma się co obrażać tylko trzeba zaakceptować fakty i to nie jest absolutnie żadna ignorancja.
@piwakk: Żeby te auta miały 15 lat w większości to dobrze by było xD, rocznik bmw e90 da się mniej więcej rozpoznać po lamach z tyłu większość mijanych na ulicy nie ma tych z końca produkcji czyli 2012 roku a takie z początków
@BDLK_IMPRTR: jedynie manual nie spełnia warunków: volvo xc90 4.4V8 z automatem