Wpis z mikrobloga

@manlet185cm: Na tym właśnie polega różnica. PiS wydawał zezwolenia NA PRACĘ, a więc imigrantom, którzy byli samodzielni, wykształceni i wnosili wartość do naszego kraju. To osoby, które same opłacały swoje życie w Polsce, płaciły podatki i przyczyniały się do rozwoju gospodarki.

Z pierwszej ręki wiem, że wiele z nich (prawdopodobnie większość) to samotne kobiety, które teraz wiążą się z Polakami, wspierając przez to walkę z kryzysem demograficznym, który od lat nęka Polskę.
  • Odpowiedz
@manlet185cm: Ja się zgadzam w 100%. Tylko że obie partie są pro-imigracyjne, co niestety twoja grafika pokazuje. Obie będą się ścigać w ilości imigrantów których tu przyprowadzą, dlatego zastanawiam się czy jest sens właściwie iść na te wybory
  • Odpowiedz
@qdry: To o co afera? Skoro Pis ich wpuścił i grzecznie pracują, według ciebie ? XD Zresztą jak widać nadal tendencja wzrostowa bo zmianie władzy na KO. I jeżeli dla ciebie normalne jest, że ktoś sobie wjeżdża na wizę studencką, potem nie opuszcza kraju w wyznaczonym czasie, zostaje nielegalnie i dostaje pozwolenie pobytu to dla ciebie normalna sytuacja, to nie mam pytań.
  • Odpowiedz
Jaka piękna manipulacja.... Porównać osiem lat do jednego roku. Juz pisałem. Pełowcy łykną każdą bzdurę, która uderza w PIS. PO w ciągu roku swoich rządów wpuściło wiecej niż PIS w ostatnim swoim. Zobaczymy w 26r. jaki będzie trend. A jako że wchodzi pakt imigracyjny, to słupki w-----e w kosmos. XD
  • Odpowiedz
@manlet185cm: ale chłopie co ty dajesz za wykres przecież sam wykres pokazuje, że w 2024 roku to koalicja obywatelska przyjęła jeśli spojrzeć na poszczególne lata pojedynczo to właśnie aktualnie rządzący przyjęli najwięcej imigrantów z krajów muzułmańskich.
  • Odpowiedz
@manlet185cm: Ale propaganda rekordowy rok jest za KO.Jeszcze jak rudy ostatnio mowil ze jest przeciwny nielegalnej emigracji.Zapomnial tylko wspomniec ze chce legalizowac pobyty przybyszow w przyspieszonym trybie czyli juz beda legalni XD .PIS to zło ale KO z tuskiem na czele to jeszcze wieksze gnidy.Ludzie mieli nadzieje że coś zmienią a oni napluli im w twarz 100 konretami,dbaniem o wszystkie nacje tylko nie o Polaków itd.Mimo że jesteś przeciw pis
  • Odpowiedz
  • 0
@manlet185cm: dzięki ale
To pokazuje że ten Rok będzie masakryczny skoro już na początku przebili PiS. Że po przejęło te niechlubną sztafetę i sprowadza w tym roku około 1
Miliona. 2024 rządzili tylko parę miesięcy a już pobili PiS
  • Odpowiedz
  • 1
@KEjAf: Myślę, że głównym powodem braku zrozumienia jest to, że jesteś naprawdę profesjonalny, a ja jestem przeciętnym gościem, który codziennie na TikToku widzi, jak młodzi ludzie są straszeni imigrantami. Wmawia się im, że tylko PiS ochroni ich przed dalszym napływem obcych.
Właśnie dlatego podjąłem tę walkę — próbowałem pokazać, że PiS nie ochroni przed imigracją, bo jest jednym z głównych powodów tak dużej liczby migrantów w Polsce.

Jeśli chodzi o kwestie polityczne
  • Odpowiedz