Aktywne Wpisy
champolski +15
Tak w 1969 roku węgierski Lehel reklamował swoje lodówki. Wówczas był to symbol domowego luksusu w socjalistycznych Węgrzech. Prestiżowy sprzęt, a nie jakaś "buda do chłodzenia" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#reklama #ciekawostki #wegry
#reklama #ciekawostki #wegry
źródło: HIZwYcbXEAAlOT_
Pobierz
annlupin +38
wszyscy śpiom to nikt nie zobaczy nom
źródło: annlupin009876
Pobierz

Dlaczego sporo osób ćwiczących na siłowni i trzymających michę tak nisko trzyma tłuszcze? To one (oprócz nadwyżki kalorycznej) powodują tycie, czy przez nie się nie wiem, gorzej regeneruje, czy co? Wiek że są różne podejścia, ale najczęściej spotykam się z tym że ludzie ćwiczący jedzą dużo lub bardzo dużo białka, sporo lub dużo wegli i mało lub bardzo mało tłuszczów. Serio zastanawiam się z czego to wynika? I co, jeśli ktoś jadlby dużo tłuszczu, a mało węglowodanów, przy podobnej sumie kcal? #dieta #mikrokoksy #mirkokoksy #silownia
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero
🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt
@mirko_anonim: mniej nabita będzie osoba, która je dużo tłuszczy, a mało węgli.
Jest kaloryczny, ale na pewno nie jest eliminowany. Grunt, aby posiłki były tak zbilansowane, żeby dostarczać zdrowe tłuszcze. Tłuszcze są niezbędne przy syntezie hormonów.
@Sportler: @Saprofit: czyli chodzi głównie o efekt nabicia? A czy np wyższa podaż tłuszczu oprócz niwelowania tego efektu będzie powodowała jakiś inny?
Wiem że modelowo ludzie trzymają białko na poziomie 1g/kg, ale dla mnie to za mało. Nie mam problemu z trzymaniem 2g białka na kg, natomiast tłuszczów wychodzi mi jakieś 1,5g/kg. Głównie dlatego, że jem dużo orzechow, jajek, mozzarelli (light),
Jakieś dowody na to? Nie rozmawiajmy oczywiście o keto
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: mkarweta
Jak masz niski limit tłuszczu
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: Jailer
Idąc w węglowodany masz dużo energii cały dzień i szybciej regenerujesz glikogen
Z drugiej strony na redukcji tłuszcze lepiej sycą