mirko_anonim
✨ Obserwuj #mirkoanonim
Mam problem z moją dziewczyną. Mieszkamy już razem od roku sami. Ona jest dosyć zżyta z rodziną (co jest okej) ale wychodzi ostatnio tak że co tydzień w weekend jest jakaś okazja żeby jechać odwiedzić jej rodziców. A to grill, a to komunia, a to na kawkę. Problem jednak w tym że moje sygnalizowanie że np. nie mam ochoty któryś tydzień z rzędu jechać w sobote/niedziele na pol dnia do jej rodziców (1,5h drogi w jedna strone) spotyka sie z wybuchem i wygadywaniem ze tyle ma ze wsparcia chlopaka, ze jak zapraszaja to trzeba jechac, ze ona za kazdym razem sie boi ze jej powiem ze nie jade. Ogolnie mala awantura i obrazanie. W calym naszym zwiazku nie pojechalem z nia moze z 2 razy, w obu przypadkach byla awantura. W ten weekend wypada wyjazd 4 tydzien z rzedu w niedziele. Czy w waszym doswiadczeniu to normalne ze pary tak jezdza i to ja jestem dziwny ze odmawiam czy ona wymusza? #zwiazki

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero

💌 Nasza rozgłośnia baitowa potrzebuje Twojej pomocy! Wspomóż projekt

22
  • Najlepsze
  • Wszystkie komentarze
plussix
plussix
@mirko_anonim: Moim zdaniem ona wymusza.
361
Migfirefox
@mirko_anonim ej, a może przeprowadźcie się tam do nich. Wtedy już nie będzie awantury że nie chcesz jechać xD
301
Fattek
@mirko_anonim: nie ma znaczenia, czy inne pary tak jeżdżą, czy nie. Twoja niechęć do tak częstych wizyt powinna być uwzględniona.
86
U.....i
U.....i
@mirko_anonim: 4 tydzień z rzędu xD

pantoflarz
61
k.....l
@mirko_anonim: wymusza

Niestety, kobiety są tak rozbestwione, że jak nie ulegniesz, to cię zostawić dla takiego co pojedzie.

Jak ulegniesz, to też cię w końcu zostawi bo będzie dla niej nudny ¯\(ツ)/¯
26
wredny_bombelek
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
15
koniolizator
@mirko_anonim: może jej nie doceniasz? zobacz najpierw co możesz w sobie poprawić.
13
onepnch
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
13
MajoZZ
@mirko_anonim: Fajne partnerstwo. Po mojemu, albo awantura. Tragedia.
11
Xuzoun
Xuzoun
@mirko_anonim: i każdy weekend skopany bo zamiast spędzić go razem to siedzisz przynajmniej 3h za kółkiem tylko po to by wypić kawkę? Rozumiem jeszcze jakieś okazje czy święta ale bez przesady

Raz w miesiącu to absolutny maks
11
KaerTrolle
@mirko_anonim: Probuje cie przeciagnac na swoj grunt zebys byl bardziej podatny na manipulacje a kiedy ostatnio byliscie u Twoich rodzicow itd? No wlasnie na moje do w-------a
10
mirko_anonim
mocny-realista-61: Ona wymusza bo się dajesz. Wyhoduj jajka i naucz się sterować swoim życiem jak chcesz a nie pod kogoś. Jak wymusza w takich sprawach to co będzie dalej?

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Dipolarny
9
lubaxd
@mirko_anonim Szantaż emocjonalny na całego. Jak już teraz nie potraficie normalnie pogadać o tak podstawowych sprawach, to co będzie przy większych problemach? Związek to nie jest jednostronne spełnianie zachcianek jednej strony. Jak ona nie potrafi przyjąć odmowy bez fochów i awantur, to znaczy, że nie szanuje twoich granic. Lepiej postawić sprawę jasno teraz, niż za kilka lat obudzić się z poczuciem, że twoje zdanie się nie liczy. Facet, masz prawo być
9
mirko_anonim
zręczny-nomada-75: Człowieku pytasz się czy powinieneś się zmuszać do czegoś na co nie masz ochoty

Mówisz, że będzie awantura. To Ty powinieneś inicjować ta awanture, bo ktoś Cię zmusza nie patrzac na Twoje emocje.

A zmusza Cię do zupełnie nieistotnych p-----l
7
Kotdog
Kotdog
@mirko_anonim: nie, wymuszanie nie jest ok, obrażanie się nie jest ok. Możesz nie mieć ochoty tak jeździć co tydzień. Tylko wiesz, ja ci mogę tak powiedzieć, że to nie jest ok, ale co ci to da? To ona musi zrozumieć, a choćbyśmy tu ci wszyscy potwierdzili,że masz prawo nie jechać, to ona i tak się może obrazić, i co zrobisz? Próbuj jej wytłumaczyć. A tam jeździcie jak? Bo jak np.ty
5
w.....y
@mirko_anonim: medalion wyczuwa niedojrzałość emocjonalną
Ewakuacja
5
MisterMinister
@mirko_anonim: to pogadaj z nią że jeden weekend przynajmniej chcesz mieć na odpoczynek w domu i tyle.
4
c....._
@mirko_anonim: wymuszanie, powinna bardziej sie liczyc z toba i twoim zdaniem
4
stary_jaca
stary_jaca
@mirko_anonim: " ze tyle ma ze wsparcia chlopaka" niezły szantaż emocjonalny xD typie to ty jesteś facetem i ty decydujesz, mówisz wprost słuchaj chcesz to jedź sama w ten weekend, masz auto weź sobie, ja jestem zmęczony i tyle. O problemach się ROZMAWIA jak uważasz że co tydzień to za często to jej o tym mówisz. Dopiero mieszkacie rok razem to pomyśl co będzie za 3-4 lata (o ile dotrwacie)
4