Wpis z mikrobloga

• 2
@Zoriuszka

Już się odnalazła i rodzina prosi o niezadawanie pytań. ( ͡º ͜ʖ͡º) Podobno była u swojego 24-letniego chłopaka, zapewne aktywnego użytkownika portalu wykop.pl i tagu #rumun i #stopyboners

Tam przebywa cała śmietanka tego portalu.
  • Odpowiedz
Ja mam zablokowane te smsy, bo pis zrobił z powiadomień propagandę wyborczą xD, takie rzeczy powinny być ze zdjęciem na komunikatorach typu whatsapp, poza tym ile razy okazało się że poszła skakać, z chłopami takich problemów jakoś nie ma, po zakończeniu sprawy powinna być informacja zwrotna, co jak i dlaczego łącznie ze zdjęciami i miejscem zamieszkania sprawców, wolałbym aby policja ścigała prawdziwych przestępców zamiast szukania skakanek.
  • Odpowiedz
Zaginal dzieciak, wiec wysłano child alert - system który działa w praktycznie całym cywilizowanym świecie.

@Zoriuszka: Bo zaraz się okaże że dziewczynka znalazła się u jakiegoś typa poznanego w necie a rodzina po odnalezieniu będzie prosiła "o niezadawanie pytań"
Nadużywa się różnego rodzaju alarmow ale jak przyjdzie co do czego to większość ludzi po prostu oleje temat albo będzie się z tego wyśmiewać.
  • Odpowiedz
@Zoriuszka: no i odnaleźli u jakiegos typa na chacie. Całe szczęście, mnie zastanawia jedno matka wrocila o 21 dopiero do domu a dziecka nie było. 11 latki mają telefony pewnie z gpsem czy coś. Ciekaw jestem finału tej historii
  • Odpowiedz
@Zoriuszka:
o 3 w nocy
do ludzi z drugiego końca Polski.
Ja to bym o 3 w nocy chciał dostawać Alerty o poważnych rzeczach, bo jak mi telefon wibruje w środku nocy i sms od "alert rcb" to powinno mi się zrobić co najmniej ciepło i mnie wyrwać z łóżka, ale teraz będę te alerty miał jeszcze bardziej w dupie dzięki właśnie takim alertom jak ten.
  • Odpowiedz
@Zoriuszka niestety tak działają wysyłki SMS. W mojej firmie jak wysyłamy kampanię mailowe czy SMS jest podobnie - zaczyna się o 8 u kończy np o 16.

A mówimy u mnie o systemie na kilka milionów, a co dopiero na całe państwo.
  • Odpowiedz
@Zoriuszka: ja mam problem z tym ze ten sms to byl zart. Zaginela 11 latka ok, dostaje sms ze zaginela, a gdzie wiadomosc ze odnaleziona? Co sie stalo? Itp itd. Jak juz ktos sie bierze sie za organizacje takiej akcji i mnie angażuje to niech ja także odwoła. Po drugie wiadomosc jest o dupe potłuc bo nie ma zdjecia, to powinna byc wiadomosc mms, a zamiast tego dostajemy notke wejdz
  • Odpowiedz
@Zoriuszka: Pierwszy raz widzę taki sms. Dobrze, że wysłali, ale dlaczego takie rzeczy dzieją się tylko przed wyborami? ( ͡° ͜ʖ ͡°) nagła troska o naród.
  • Odpowiedz
@Zoriuszka: bo mnie to ch obchodzi tego dnia pewnie zaginelo 5 innych dzieci.

rcb ma mnie informowac ze cos powaznego sie stanie a nie ze mam biegac i szukac dziecka bez podanego zdjecia bo mam wejsc na jakas strone X D
  • Odpowiedz