Wpis z mikrobloga

no i dziewczynę znaleźli, jej sytuacja potwierdza tylko że taki alarm miał sens

@Anadros: Błąd w logice, zwłaszcza użycie wyrazu "taki". Zostawiam do przemyślenia
  • Odpowiedz
  • 0
@Zoriuszka

W 2014 r. w Polsce zgłoszono 8261 zaginionych osób małoletnich,

To uważasz, że teraz każde zaginięcie w Polsce powinno przychodzic na telefon? 8200 alertów rocznie?
  • Odpowiedz
Mirki ale pierdzielenie, że się wyskakała jest nie na miejscu. Raz, że 11 lat dwa jeszcze osoba zatrzymana, czyli dziecko pewnie było uprowadzone. Co innego patokaryna lat 16 a co innego 11 letnie dziecko. Wiem, że Sosnowiec, ale bez przesady tam też mieszkają normalni ludzie.

Według nieoficjalnych ustaleń RMF FM dziewczynka miała zostać odnaleziona w województwie zachodniopomorskim, w sprawie została zatrzymana jedna osoba.
  • Odpowiedz
@Zoriuszka To,że wysłano child alert ok, ale dlaczego nie wysłano teraz info, że dzieciak się odnalazł?
Powinna być wysłana informacja, że poszukiwania zostały zakończone.
  • Odpowiedz
@kopawdupeswiniom: ja myślę podobnie, że to nie jest narzędzie odpowiednie do tego. Po drugie nie ma nawet zdjęcia tylko opis, który będzie pasował do ogromnej liczby dzieci w Polsce. "Wejdź sobie na stronę policji i znajdź". Już widzę jak ludzie wchodzą i szukają. Pewnie córka kogoś ważnego dlatego dla niej taki wyjątek zrobiony.
  • Odpowiedz