Wpis z mikrobloga

@Piotrek7231 Uja a pracowali.

Manna z nieba leciała. Ktoś chciał to yebał ponad siły i się zapracowywał na śmierć.
Kto nie chciał robić tylko leżeć i bumelować (jak większość społeczeństwa) ten dostawal od państwa dokladnie to samo.
Oczywiście były chore jednostki jak np mój dziadek który odbudowywał Polskę po wojnie i zachafowywał się na śmierć, a jak dostał talon na traktor to odmówił, bo gdzieś indziej może się przydać, bo Polska w potrzebie xDDDDDD
Krzysztof53647 - @Piotrek7231 Uja a pracowali. 

Manna z nieba leciała. Ktoś chciał t...
  • Odpowiedz
wszystko super tylko po pierwsze - w Polsce nigdy nie było boomerów w znaczeniu takim jakie jest.

@MazurskiSmak: co to znaczy "Znaczenie takie jakie jest" xD Każdy w Polsce wie o kogo chodzi jak padnie to określenie.

A dwa - pokolenia 90'+ to pierwsze pokolenie które będzie żyć gorzej niż pokolenia poprzednie.

@MazurskiSmak: No nie wiem. Skoro w latach 90 większość była biedna, a teraz jesteśmy w wieku
  • Odpowiedz
i co, chcesz mi powiedzieć że twoi rodzice majac 30 lat pewnie na przełomie lat 80/90 mieli lepiej od ciebie, mogli sobie pozwolić na więcej niż tylko teraz? :X

@yahoomlody: to że masz hotdoga w żabce na wyciągnięcie ręki, a twoi starzy musieli pojechać do sąsiedniego miasta i zapłacić ćwierć pensji za hot doga nie oznacza że teraz masz więcej

dostępność i cena są niższe, bo przede wszystkim jakość jest niższa
siła nabywcza
  • Odpowiedz
@Adolf_HODLer wszystko super tylko po pierwsze - w Polsce nigdy nie było boomerów w znaczeniu takim jakie jest. A dwa - pokolenia 90'+ to pierwsze pokolenie które będzie żyć gorzej niż pokolenia poprzednie. Wcześniej z każdym kolejnym było trochę lepiej no to odpady z roczników 60/70'+ zrobiły tak że młodym ludziom będzie ciężko

@MazurskiSmak: 300 plusów, a to przecież RODZICE osób z pokolenia 90+ mieli znacznie gorzej, osoby wchodzące
  • Odpowiedz
Ja jestem lekko po 30 i trzeba być mocno odklejonym, żeby myśleć, ze młodzi maja ciężej niż nasi rodzice i dziadkowie XD bez wykształcenia można zrobić sobie fach i trzepać niezła kapustę. Nasi dziadkowie wstawali o 4 rano i zasuwali na rowerach w -20 stopni do kołchozu w wiosce obok. Okej jest trochę przekręciarzy, którzy dorobili się na zmianach ustrojowych, ale to jest mniejszość
  • Odpowiedz
miałem zawrotną stawkę 4 zł na godzinę do ręki więc o czym tu piszesz

@Kiedys_Mialem_Fejm: a ile kosztowały mieszkania? Po 2000 zł za metr. Mogłeś wtedy kupić więcej niż teraz ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Teraz też duże stawki są z zachodnich korpo. Jedyna różnica, że możesz pracować zdalnie zamiast jechać.
  • Odpowiedz
@MazurskiSmak: @Adolf_HODLer wszystko super tylko po pierwsze - w Polsce nigdy nie było boomerów w znaczeniu takim jakie jest. A dwa - pokolenia 90'+ to pierwsze pokolenie które będzie żyć gorzej niż pokolenia poprzednie. Wcześniej z każdym kolejnym było trochę lepiej no to odpady z roczników 60/70'+ zrobiły tak że młodym ludziom będzie ciężko

Nie było tu boomerów i ludziom Zachód przeżarł mózg ale i beka z tym, że
  • Odpowiedz
@Miniu30: ogólnie to Polska od 35 lat ma tak, że z każdym rokiem żyje się lepiej. Wiele Państw jak Grecja, Japonia, Włochy... nie ma tak, tam od 30 lat jest praktycznie tak samo, a biorąc pod uwagę przestępczość i imigrantów to żyje się gorzej. Dosłownie, teraz żyje się w Polsce najlepiej w naszej historii.
  • Odpowiedz
@Gruby_Wuj: @qwenti ale co wy porównujecie? obecne samochody do ówczesnych? to do końca życia powinniście jeździć seicento i nie narzekać, bo lepsze od 126p. Porównujcie 126p z tamtymi możliwościami, a alternatywą była zazwyczaj bark samochodu albo rower.
Jak chcecie porównywać 126p do współczesności to porównujcie go do dobra luksusowego, nowego, bo tym wtedy było 126p, luksusem na który mało koto było stać i to na własność, za gotówkę, a
  • Odpowiedz
ale co wy porównujecie? obecne samochody do ówczesnych?

@23kulpamens: no tak, ogolnie w tej dyskusji porownujemu czasy naszych rodziców z terazniejszoscia xD sam przyznales, ze dla naszych rodzicow i dziadkow nowy maluch to byl luksus, kiedy my lepsze samochody oddajemy na zlom, wiec nie wiem czemu sie upierasz, ze mamy gorzej
  • Odpowiedz
no tak, ogolnie w tej dyskusji porownujemu czasy naszych rodziców z terazniejszoscia xD

@qwenti: próbujecie porównywać możliwości waszych rodziców z waszymi możliwościami, ale nawet tego nie potrafisz ogarnąć
i do tego piszesz, że nie ogarniasz czym jest luksus
lepiej wcinaj dalej te hot-dogi z żabki xD
jakby twoi starzy żyli współcześnie z możliwościami sprzed 30 lat, to oddawaliby na złom samochody o których ty nawet nie marzysz, bo jesteś za
  • Odpowiedz