@MazurskiSmak: jak rozumiem też wyjechałeś za granicę na dorobek, tak jak robili to dzisiejsi 50+? Myślisz, że im te domy i mieszkania spadały z nieba? Pewnie nie pamiętasz, bo byłeś dzieciakom, ale w 2004-2010 praktycznie 1/3 osób w wieku 20-40 wyjechało za granicę, lub jeździło tam okresowo pracować ¯\(ツ)/¯
@MazurskiSmak: pisanie, że pokolenie 90 (którego sam jestem przedstawicielem) ma gorzej w PL niż ich rodzice to skrajna ignorancja i bezrefleksyjne powtarzanie tego, co lata o sytuacji w stanach. Nie mówię tego z myślą, że obecne pokolenie żyje w sielance, tylko z kontekstem tego jak pokolenie rodziców żyło: brak wolnego rynku, strach o eskalację wojny, cenzura, po drodze stan wojenny i represje zwłaszcza dla działaczy, brak swobody podróży czy podejmowania
@MazurskiSmak: nie wiem. Ja mam z 5-10 razy lepsze zycie niz rodzice pod wzgledem materialnym i nie wiem jakim dzbanem trzeba być, by mieć gorzej od pokolenia żyjącego w komunie xD
@MazurskiSmak no nie wydaje mi się, ja jestem z pokolenia 90+ i wydaje mi się że mam nieporównywalnie szersze możliwości od moich rodziców. Jedyne poprzednie pokolenie miało powszechnie łatwiej, to możliwość zarobienia na mieszkanie za granicą ze względu na różnice w zarobkach.
Dobra nie chce mi się na ten cały spam odpisywać xD Odpowiednikiem "boomerów" czyli pokolenia powojennego jest w Polsce pokolenie które w latach 90 miało 20-30 lat. I co? I zrobili dokładnie to samo co boomerzy na zachodzie xD Zgnuśniałe, zapatrzone w siebie pokolenie dorobkiewiczów którzy mają wszystko i wszystkich w dupie xD
@Kiedys_Mialem_Fejm: oni myślą że w latach 90 to państwo każdemu na rachunek pieniądze wpłacało i mieszkania rozdawało. Ja mieszkaniowo nie miałem źle ale koledzy mieszkali z rodzicami i dziadkami na 30m2. Jakoś nie słyszałem narzekań. Moi rodzice dosłownie płakali nad rachunkami za ogrzewanie a roboty nie było. Ja pierwsze pieniądze zarobiłem na emigracji. Jak widzę jak dzisiaj żyją moi przeciętni znajomi w wieku 25 lat to im zazdroszczę. Mieszkają z
@MazurskiSmak XD, ludzie kiedyś w Polsce to mieli bajkę. Stany wojenne, przemiany ustrojowe, rekordowe bezrobocia i kiszenie się w 5 w 30 metrowym M2 :-). Albo na wsi to już bajka, 7 hektarów i stary PGR jako cały świat. Jesteś świetnym przykładem hedonisty który nie ogarnia czemu nie dostał wszystkiego na starcie.
@MazurskiSmak urodzony jestem w 80 i sugerujesz ze 90 beda miec gorzej ? Typ urodzony w 1980 roku po ukonczeniu szkoły jedyne co miał zapewnione to wakacje 1.5 roku w syfie MON czy tego chce czy nie, pozniej do odbioru 400 zl kuroniówki przez rok a dalej sciana bezrobocia lub umowy na czarno, nawet nie wiem czy istnialy wtedy kredyty hipoteczne w Polsce xD
Czy my żyjemy w stanach że wprowadzacie jakichś boomerow ? Kto to niby u nas jest. Każde wcześniejsze pokolenie było j----e bardziej niż następne. Patrzycie na promil dorobkiewiczów i generalizujecie na całe społeczeństwo.
w latach 70 bieda i komuna, 80 do tego stan wojenny, 90 przemiany, bezrobocie 00 nadal bezrobocie i od wejścia do unii coraz lepiej.
Ja bym na waszym miejscu uważał bo może być że teraz macie złote czasy i
@MazurskiSmak: co za debilizm. Nasi rodzice mogli sie latwo dorobic - uzywanego fiata 126p i wakacji nad blatykiem, gdzie jechales 12 godzin
Niby dlaczego gorzej? XD
@MazurskiSmak: czyt. bk2% i b2b na ryczałcie 15% ;-)
Nie mówię tego z myślą, że obecne pokolenie żyje w sielance, tylko z kontekstem tego jak pokolenie rodziców żyło: brak wolnego rynku, strach o eskalację wojny, cenzura, po drodze stan wojenny i represje zwłaszcza dla działaczy, brak swobody podróży czy podejmowania
@MazurskiSmak: niezła bzdura. Niemal w każdym aspekcie jest teraz lepiej, niż było xD
Odpowiednikiem "boomerów" czyli pokolenia powojennego jest w Polsce pokolenie które w latach 90 miało 20-30 lat. I co? I zrobili dokładnie to samo co boomerzy na zachodzie xD
Zgnuśniałe, zapatrzone w siebie pokolenie dorobkiewiczów którzy mają wszystko i wszystkich w dupie xD
źródło: temp_file6962679832348845795
Pobierzw latach 70 bieda i komuna, 80 do tego stan wojenny, 90 przemiany, bezrobocie 00 nadal bezrobocie i od wejścia do unii coraz lepiej.
Ja bym na waszym miejscu uważał bo może być że teraz macie złote czasy i
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora