Aktywne Wpisy

siodemkaxx +170
#rolnictwo #ogrodnictwo #jedzenie
szykujcie portfele na tegoroczne zakupy owoców i części warzyw, 4 noc pod rząd dokończyła zniszczeń, w wielu miejscach temperatura do szła do -8/-10, straty w większości gatunków 95-100%
zanim się zesracie w komentarzach to odpowiadam na najpopularniejsze:
1. nie, nie dało się ubezpieczyć, żadna firma nie oferowała ubezpieczeń owoców od przymrozków
2. nie, przy takich mrozach nie dało się ochronić, bo nawet najlepsze
szykujcie portfele na tegoroczne zakupy owoców i części warzyw, 4 noc pod rząd dokończyła zniszczeń, w wielu miejscach temperatura do szła do -8/-10, straty w większości gatunków 95-100%
zanim się zesracie w komentarzach to odpowiadam na najpopularniejsze:
1. nie, nie dało się ubezpieczyć, żadna firma nie oferowała ubezpieczeń owoców od przymrozków
2. nie, przy takich mrozach nie dało się ochronić, bo nawet najlepsze

baemaj +503
20 lat temu w polskim slangu młodzieżowym dominowały: beka, maniura, przychlast, żal kropka pl, kozacki, czaisz.
niemożliwe, że jestem już tak stara i niektórych słów używam do dziś. ._.
niemożliwe, że jestem już tak stara i niektórych słów używam do dziś. ._.

@qwenti to ruski kretyn
ale jak uważasz że są za głupi żeby zrozumieć odniesienie do 126p, to już chyba wiem kto wygrywa konkurs, tak nagrodę "saszki" dzisiaj zdobywasz ty
a teraz napisz w odpowiedzi do mnie jaki jesteś z tego dumny xD
polska była w bloku wschodnim, a nawet biorąc pod uwagę cały świat to 126p był całkiem dobrym samochodem, ale pytanie czy potrafisz odróżnić "świat zachodu" od "całego świata"
bo już widzę że próbujesz powiedzieć, że polska była zacofana względem zachodu, ale tu tematem są możliwości społeczne, a nie przewaga technologiczna jednego kraju nad innym
tylko coś ciężko ci dumanie nad tym wychodzi, może lepiej wróć du dumania
nawet nie potrafisz zrozumieć, że już napisałem że 126p to nie był "luksus" na tle europy, ale nie porównujemy tutaj
każdy głupi wie, że ludzie sprowadzali samochody albo kupowali w Pewexie auta, ale nie każdy jest w stanie zrozumieć, że po pierwsze jest mowa o
"Jak chcecie porównywać 126p do współczesności to porównujcie go do dobra luksusowego, nowego, bo tym wtedy było 126p, luksusem na który mało koto było stać i to
dziękuję ci za potwierdzenie tego co piszę, że nie rozumiesz co do ciebie napisałem, że ciągle żyjesz swoimi kompleksami, że nie rozumiesz co to jest punkt odniesienia
napisz jeszcze coś tak głupiego jak to zdanie, postaraj się, dasz radę
a ty dalej o tym 126p, tak się zafiksowałeś biedaku, a ty potrzebujesz wiedzy o podstawach, czym jest relacja, bo bez tego to możesz czytać ile chcesz ale i tak nie podumasz xD
cytaty to trzeba rozumieć, żeby ich dobrze użyć
ogarnij się, bo tylko się pogrążasz, a poloneza