Aktywne Wpisy

niochland +69
Widzieliście kiedyś reklamę bidetu? Ja też nie.
A widzieliście kiedyś reklamę papieru toaletowego? Ja również regularnie.
Od kilku lat walczę z wykluczeniem bidetowym Polaków.
Dlaczego? Bo mamy XXI wiek - dosłownie rok, który kiedyś był utożsamiany z futuryzmem, kolonizacją Marsa i latającymi samochodami - a co robimy jako społeczeństwo? Nadal rozmazujemy kał po dupie papierem i jesteśmy chodzącymi brudasami.
Papier
A widzieliście kiedyś reklamę papieru toaletowego? Ja również regularnie.
Od kilku lat walczę z wykluczeniem bidetowym Polaków.
Dlaczego? Bo mamy XXI wiek - dosłownie rok, który kiedyś był utożsamiany z futuryzmem, kolonizacją Marsa i latającymi samochodami - a co robimy jako społeczeństwo? Nadal rozmazujemy kał po dupie papierem i jesteśmy chodzącymi brudasami.
Papier

źródło: bidet-sospeso-in-ceramica-design-moderno-star-55x35cm-made-in-italy-1
Pobierz
Teuvo +12
kiedy to żarcie z makdonalda zrobiło się takie beznadziejne
kiedyś to wszystko o wiele lepiej smakowało
kiedyś to wszystko o wiele lepiej smakowało
źródło: temp_file5481626429811123777
PobierzPlus jest taki że mam hasła przy sobie jak u kogoś mam się zalogowac na swoje konto.
Najgorzej jak musisz wpisać gdzieś hasło na jakiejś z------j klawiaturze typu numpad drukarki czy inny joystick :D
Oczywiście to i tak za mało, ale i tak znacznie lepiej niż krótkie nieskomplikowane hasło.
Ofc takie istotne rzeczy jak banki nie powinny tego obsługiwać ale wydaje mi się że spokojnie większość appek i stron tylko by na tym zyskała jeśli chodzi o bezpieczeństwo bo to z nich najczęściej są g---o leaki które później ciągną za sobą 12 innych platform na których osoba ma to samo hasło
@Wolfers: Bo ogromna większość ludzi jest biednym nikim i nie są żadnym atrakcyjnym celem do cyberataków, stąd nie widzą sensu zabezpieczania się bardziej niż absolutne minimum na witrynach które nie są bankiem/medium społecznościowym. Pomijam już po co obecnie jakiś haker miałby bawić się z przejmowaniem pojedynczych kont, kiedy po darknecie co i rusz latają całe terabajty
potrafi maskować prawdziwy adres email, generować hasła.
potem łatwo je wpisać, czy odnaleźć, gdy za kilka lat będziesz miał potrzebę wejścia na daną stronę.
@jamajskikanion: Masz już niemal dosłownie "blika od haseł" - nazywa się Passkeys, od c---a stron to obsługuje (tu lista), tylko zamiast kodu skanujesz palucha na tel, a jak logujesz się na kompie to skanujesz QR telefonem.
@furcio: jak korzystasz z menedżera przechowującego bazę haseł na publicznym serwerze, to tak. Ja korzystam z lokalnego, więc ryzyko podobne jak w przypadku kartki. Chociaż kartka z hasłami dla większości i tak byłaby ogromnym
@furcio: Tylko takie włamanie trochę może zająć energii i czasu, bo poza głównym hasłem przy logowaniu musisz, np. przejść przez zabezpieczenia MFA takie jak pin czy podać kod z emaila przy logowaniu z nowego urządzenia. Nie mówiąc już o