Aktywne Wpisy

fsfdjf +18
zimno, śnieżnie i fajnie, ale niektóre kasztany nie odśnieżają przed domami i trzeba się przedzierać przez zaspy śniegu jak na sybirze jakim
źródło: image_picker_75E0C8FE-53FA-479A-9834-DB819599DD89-14796-000018D21BE906E3
Pobierz
serio_serio +2
mówił Wam kiedyś lekarz, że macie bardzo ładny cukier albo coś innego?

źródło: temp_file5481626429811123777
PobierzPlus jest taki że mam hasła przy sobie jak u kogoś mam się zalogowac na swoje konto.
Najgorzej jak musisz wpisać gdzieś hasło na jakiejś z------j klawiaturze typu numpad drukarki czy inny joystick :D
Oczywiście to i tak za mało, ale i tak znacznie lepiej niż krótkie nieskomplikowane hasło.
@Wolfers: Bo ogromna większość ludzi jest biednym nikim i nie są żadnym atrakcyjnym celem do cyberataków, stąd nie widzą sensu zabezpieczania się bardziej niż absolutne minimum na witrynach które nie są bankiem/medium społecznościowym. Pomijam już po co obecnie jakiś haker miałby bawić się z przejmowaniem pojedynczych kont, kiedy po darknecie co i rusz latają całe terabajty
potrafi maskować prawdziwy adres email, generować hasła.
potem łatwo je wpisać, czy odnaleźć, gdy za kilka lat będziesz miał potrzebę wejścia na daną stronę.
@furcio: jak korzystasz z menedżera przechowującego bazę haseł na publicznym serwerze, to tak. Ja korzystam z lokalnego, więc ryzyko podobne jak w przypadku kartki. Chociaż kartka z hasłami dla większości i tak byłaby ogromnym
@furcio: Tylko takie włamanie trochę może zająć energii i czasu, bo poza głównym hasłem przy logowaniu musisz, np. przejść przez zabezpieczenia MFA takie jak pin czy podać kod z emaila przy logowaniu z nowego urządzenia. Nie mówiąc już o