Aktywne Wpisy

MonazoPL +86
Ruszamy z nowym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
źródło: 700 zł bank millennium monazo
Pobierz
Agresywna_Szyba +14
je j---e za rok w czerwcu mam wesele a nowobogacki teściu wymyślił sobie że zgodnie ze starapolską tradycją na weselu muszą być dziady proszalne... i mimo że zostało ponad pół roku to jeździ po wiosce i zaprasza wszystkich meneli. Naprawdę już się człowiekowi odechciewa tego cyrku
#niebieskiepaski #rozowepaski #zwiazki #wesele
#niebieskiepaski #rozowepaski #zwiazki #wesele
dziady proszalne na weselu hit czy kit?
- hit 21.4% (84)
- kit 52.0% (204)
- hit ale trzeba zatrudnić aktorów z domu kultury 26.5% (104)

Komentarz usunięty przez moderatora
@Kosmiczny-Duch: gdzie wy się lęgniecie, pokemony? xD
skoro mieli okazję zarobić 5 razy więcej niż tutaj to wyjechali. Nikt ich nie zmuszał, więc gdzie masz problem?
@Kosmiczny-Duch: umocniła suwerenność poprzez wzmocnienie gospodarki i dołączenie do struktury państw zachodnich, których putin się boi. Ale konfederackie szczury to boli, bo oni by chcieli pod skrzydełka ruskich trafić.
Ja wyznawca Balcerowicza nie jestem, ale widzę jak Polska wygląda dziś i jestem dumny z tego narodu. Patchworkowy kapitalizm był operacja na otwartym sercu, ale wyszliśmy z tego silniejsi niż kiedykolwiek.
Po latach komunizmu, nie dziwne, że wahadło wybiło w drugą stronę (czyli co państwowe
Komentarz usunięty przez autora
Nie chciałem żeby wyszła z tego dyskusja czy Balcerowicz zły lata 90 czy dobre. Bawi mnie po prostu mówienie że wszystko dobre co Unia i sami nigdy nic nie mogliśmy, a jak działo się coś złego
@MuszeZalozycKontoByFiltrowacGowno:
Droga socjaldemokracji to szczucie na "nierobów" pobierających powszechne świadczenia socjalne, degresywny system podatkowy, głodzone usługi publiczne, dosypywanie bogatym dopłatami do elektryczków, braki kadrowe w stołecznej policji m.in, ze względu na pompowane ceny mieszkań xd?
@Kosmiczny-Duch: najśmieszniejsze w tym twoim p---------e jest to, że jesteś tak głupi że nawet nie wiesz że rynek pracy w Niemczech był jednym z najdłużej dla nas zamkniętych :)
@Pieszczoszek_Czyscioszek: idziemy droga nie znaczy, że już tam jesteśmy.
@Jariii: oczywiście że z krótkoterminowej perspektywy społecznej dobrze, że ludzie dobrze zarobili, ale emigracja jest jednoznacznie negatywna w dłuższej perspektywie gospodarczej.
To NATO nas uchroniło, nie Unia.
Mi się wydaje, że jednak wejście do NATO wyrwało nas z bloku wschodniego.
Weź już skończ, bo piszesz takie bzdury, że się słabo robi.
Kto się wychował się na osiedlu ten doskonale pamięta kiedy nagle zrobiło się spokojniej, czyściej, ciszej, gdy większość najgorszej patoli zniknęła. Bo głównie margines wtedy masowo wyjechał, coś pięknego.
To jakie przesłanki w takim razie wskazują, iżby krok na tej drodze postawiono? Bo ja widzę tylko takie, które wskazują, że od czasu klęski projektów pokroju Unii Pracy raczej ochoczo z niej zawracamy, wyjąwszy drobne wyjątki pokroju 500+ czy minimalnego wynagrodzenia godzinowego, które wprowadził PIS za Szydło.
@Szalom: w NRD było dokładnie tak samo. Skąd pomysł, że mogliśmy tego uniknąć?
Może jeśliby nie było równocześnie zjednoczenia Niemiec to NRF by u nas inwestował.