Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 121
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@realizta: nie no przecież ona zawsze tyle kosztowała xDD znaczy, od pewnego momentu ale napewno to prędzej lata od zmiany ceny niż miesiące bo piję ją codziennie odkąd zacząłem kawę pić w gimnazjum a 24lvl soon
  • Odpowiedz
@BananowyKrol

@realizta: stary nawet nie próbuj. Wykop to banda sfrustrowanych dzieciaków mieszkających ze starymi. Zdarzają się wyjątki i jest tu sporo normalnych osób ale "całościowo" ta masa to jest jakaś zbiorowa odklejka xd gardzę tym portalem, ludźmi i sobą że tu siedzę

Ja tobą też gardzę
  • Odpowiedz
Chłop wyraża oburzenie rosnącymi cenami zwykłych, codziennych produktów i co słyszy?

@realizta: Ale ten... No bo ceny rosną nie ? Ja wiem, że wy sobie wyobrażacie, że wam będzie pensja rosła a towary będą w tej samej cenie i będziecie się w ten sposób bogacili (xD) no ale tak nie jest. Nie ma za co.
  • Odpowiedz
Jakby siedzac z innymi w dupie zacząłnagle nazekax̌, że śmierdzi g*wnem, to wykopki by napisały, żeby sobie sprawil odświezacz, a poza tym wcale nie musi tak głęboko oddychać ;)
  • Odpowiedz
@realizta: widziałem to wczoraj i też zwróciłem na to uwagę. Brakowało tylko porad, by z Polski wyjechać. Chociaż pewnie i takie odpowiedzi były. Wykop zszedł na psy strasznie
  • Odpowiedz
i ten zasięg zmienił się w skali miesięcy?

@Shatter: chciałem tylko podkreślić, że zmiana zasięgu będzie trwała i nieuchronna, a na razie to po prostu raptem czkawka przez zwyczajne anomalie klimatyczne, więc raptem takie preludium. Ale to już jest nowa rzeczywistość, że zjawiska występujące co np. 50 lat będą się przytrafiać co 5 lat, tudzież będą mniej rekordowe, ale za to np. przez dwa lata z rzędu. Kawa to tylko
  • Odpowiedz
@realizta: ale to nie tylko tyczy się kawy, tylko spożywczych produktów w ogóle... Jest inflacja, którą kręci dodatkowo nam rząd i nic się z tym nie zrobi. Można jedynie wymienić rząd, jeśli są nieudacznikami albo jeśli d----------ą śrubę świadomie - wybór raz na cztery lata. Koniec. A jeśli zależy komuś tylko koniecznie na tej kawie w możliwie najniższych cenach, to przecież mamy porównywarki cen dowolnych produktów w różnych marketach i
  • Odpowiedz
@UFO_nas_nie_zgwalci: Pierwszy krok w walce z problemem to zauważenie problemu (w tym wypadku drożyzny) a juz na tym etapie 2/3 wykopu z gwoździem w mózgu się w--------a (jak widać), więc co tu gadać o jakiś działaniach.
  • Odpowiedz
ale POLAKA stać, cena ma być wysoka

@Yaszu: No bo stać, sorry ale tak jak Polacy rozpiperzają pieniądze na lewo i prawo to mało kto. Nie jesteśmy w ogóle nauczeni oszczędzania. Handlowcy i usługodawcy to widzą, rządzący też i korzystają.
  • Odpowiedz
@realizta: no przeciez mozna sobie kupic ekspres za 500zl i n---------c kawe w ziarnach ktora jest milion razy lepsza od tego gówna zmielone resztki jakieś z fusami z podłogi, ale nie, polaczki muszą przepłacać i pić takie szczyny
  • Odpowiedz
@realizta: No dobra, ale jak sobie razem z nim ponarzekamy to coś się poprawi od tego? Może jakiś bojkot konsumencki, może podpalić jakiegoś Lidla albo urząd wojewódzki, jeszcze lepiej ministerstwo? Nie, lepiej ponarzekać na cenę kawy, a potem jeszcze ponarzekać na wykopków i rzucić zaklęcie o "państwie z kartonu i gówna". Sami jesteście z kartonu, wasze działania kończą się na jojczeniu. Owszem, moje też, ale ja to wiem i nie
  • Odpowiedz