Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 121
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@realizta: stary nawet nie próbuj. Wykop to banda sfrustrowanych dzieciaków mieszkających ze starymi. Zdarzają się wyjątki i jest tu sporo normalnych osób ale "całościowo" ta masa to jest jakaś zbiorowa odklejka xd gardzę tym portalem, ludźmi i sobą że tu siedzę
  • Odpowiedz
@realizta: przecież kawy rozpuszczalne marek wlasnych Bierdonek i Lidla typu Barrista czy Caffe O'dor są porównywalnej jakość do Jascobsa A są o połowe tańsze więc OP z tamtego wątku raczej daje popis sztucznej bezradności kiedy można kupić sobie spokojny zamiennik w dobrej jakości i zapłacić mniej niż J-A-C-O-B-S
  • Odpowiedz
Co dalej, jak by narzekał na cenę wody radzili byście mu żeby pił wodę z kałuży?

@realizta: wkleję to co pisałem wcześniej:

Podatek cukrowy? Przestań pić cole i po problemie
Wysokie ceny w gastronomii? Przestań chodzić do restauracji i
  • Odpowiedz
@realizta jakby to za czasów PiSu wpis był to by tam nie było suchej nitki na nich, że inflacja, że to tamto siamto.

A że takie podwyżki za PO to po co o tym wspominać. To słuszna partia na wykopie więc może wszystko drożeć. Ważne że PiS nie rządzi.

W czasie PiSu i owszem był spory wzrost cen. Ale takiego jak teraz to jeszcze nie było. Ale wykopek to może gruz z
  • Odpowiedz
@realizta: chłopie, przeczytanie 3 zdań ze zrozumieniem cię przerosło. Op pisze, że rozpuszczalna jest taka droga ze jest praktycznie w cenie normalnej, dobrej kawy. Wiec to normalne ze ludzie się dziwią, czemu op w takim razie nie zacznie kupować normalnej kawy tylko jakieś odpady produkcyjne.
  • Odpowiedz
@realizta: jako sobie lubisz ponarzekać to sobie narzekajcie wspólnie. Kto wam broni? Na wykopie zamiast narzekania i użalania się nad sobą, typek dostał praktyczne i sprawdzone rady, ale nie - trzeba narzekać, bez narzekania dzień stracony ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
Chłop wyraża oburzenie rosnącymi cenami zwykłych, codziennych produktów i co słyszy?

@realizta: ja widzę tylko problem tego typu, że to nie jest sytuacja tego, że rośnie "cena zwykłego codziennego produktu".

Ot chociażby dlatego, że rośnie nieproporcjonalnie do reszty innych produktów - ot chociażby ceny zwykłej kawy ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@realizta: ale wiesz ze na allegro kupisz polowe taniej?
Zeby w markecie kupic tanio takie rzeczy to czekasz na promocje/kupon w aplikacji jak zeobisz zakupy powyzej 200 zł w parzyste czwartki to bedziesz miec rynkowa cene
  • Odpowiedz
@realizta nie no w sumie to mają rację, 200zl za kg kawy szemranej jakości, w dodatku rozpuszczalnej? Niecałą stówę drożej zamawiam peruwiańską kawę w ziarnach, gdzie do każdej partii na życzenie producent może mi podesłać całą dokumentację, łącznie z nazwiskiem farmera
  • Odpowiedz
@Pawel993: pisałem już wcześniej i napisze jeszcze raz. Czy twoim zdaniem to jest normalne żeby polować po necie na podstawowe produkty spożywcze i latać po to do paczkomatu? To nie jest jakiś homar czy kawa z kupy lisa tylko zwykła kawa rozpuszczalna. Wam się pluje w twarz, a wy udajecie, że deszcz pada. Jeszcze trochę to powiesz, że przecież bułki do pracy i parówki też można na necie kupić i
  • Odpowiedz
@realizta: Całościowo masz rację bo ceny p------o ale trochę też żarem srasz bo ja w tamtym wątku widziałem wiele rozsądnych porad aby chociaż dla własnego zdrowia odstawić granulowaną kawę rozpuszczalną bo to najgorszy odpad, a lepsza jest nawet tańsza dwa razy kawa sypana. Nie mówiąc o tej w ziarnach.
  • Odpowiedz
@Rdzawo_brody98: @realizta @ONVIF Bo zielony jacobs to w polskiej mentalności jak czerwony johny walker - kiedyś za to miałeś badanie u piguły, przegląd, serwis u mechanika, postawioną szopę lub skopany ogródek.
To, że w rzeczywistości jedno to rozpuszczalny pył, a drugie popłuczyny po myciu szamba z łychy, to nikogo nie obchodzi - w komunie i świeżo po niej, JAKOBS I RED ŁOLKER miały siłę nabywczą większą niż obecne
  • Odpowiedz