Aktywne Wpisy

malutak9913 +1355
Hej Miraski, chciałabym prosić Was o pomoc. Jestem z Wami od 17 lat, jak zakładałam konto byłam jeszcze nastolatką, teraz jestem dorosłą kobietą, której posypało się życie.
Kilka miesięcy temu wykryto u mnie raka twarzy. Mięśniakomięsak gładkokomorkowy wżerający się we wszystko czego dotyka. Lekarze we Wrocławiu podjeli się walki o moje życie. Przeszłam przyspieszone cykle chemioterapii, potem dwie operacje, które usuneły cztero centymetrowego guza z żuchwy. Nie oszczedziły jednak nic po
Kilka miesięcy temu wykryto u mnie raka twarzy. Mięśniakomięsak gładkokomorkowy wżerający się we wszystko czego dotyka. Lekarze we Wrocławiu podjeli się walki o moje życie. Przeszłam przyspieszone cykle chemioterapii, potem dwie operacje, które usuneły cztero centymetrowego guza z żuchwy. Nie oszczedziły jednak nic po
źródło: IMG_3110
Pobierz
Lardor +174
A ci jeszcze SCT wprowadzają xd to miasto jest coraz większym memem #krakow
źródło: temp_file5488663286296522440
Pobierz

No i jak tam Mireczku rynek IT? Zmalau? Urus?
To teraz będziesz płacić kary, nawet jak nie pracujesz dla pracodawcy XD
Wysyłam ku przestrodze, o ile to nie jest jakiś ragebait, ale takie firmy powinny być weryfikowane drogo przez PIP
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz@NiBBonacci: Byku, Ty dosłownie napisałeś że dostaje się mniej netto niż przed
Pobierz@NiBBonacci: nic z tego nie rozumiem. Napiszesz to jakoś bardziej po polsku?
Pobierz@NiBBonacci: przedstaw obliczenia, które cię do tego doprowadziły ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: 81b23b38373b8dc8935e8ff10c6dc8df28c31d6a7bc0d231b7a8ae34e1d165b4
Pobierz500zł podwyżki jest jak najbardziej widoczne, tylko warte o 20% mniej będąc w 2 progu czyli o 100zł. Dodatkowo będąc w drugim progu każda ulga podatkowa jest warta 32% a nie 12% więc
@NiBBonacci: jeusie chytrusie miej nas w opiece. Ty nie masz pojęcia jak działa podatek progresywny xD
@ritter: spoko. jest stopa inflacji x%, dostajesz podwyżkę x%, nominalnie zarabiasz więcej ale kupić możesz co najwyżej tyle samo co wcześniej. wpadasz w drugi próg podatkowy i już wtedy kupisz mniej. wychodzi na to samo ( ͡º ͜ʖ͡º)
@KisielRock
Tyle się dokształca i tyle ma expa, że przerasta go przeliczenie prostego równania, dlatego wydaje mu się, że ma po podwyżce mniej niż miał xDDDDDD
Żeby nie wyjść na głupka, zaczyna do błędnych wyliczeń dorabiać jakieś historyjki, ale i tak robi fikoły,
Komentarz usunięty przez autora
@NiBBonacci: to dawaj, pokaż wykresik i "moment limbo", gdzie wypłata netto jest niższa po wejściu na drugi próg niż przed drugim progiem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jakbyś napisał, że masz mniej netto z każdej kolejnej godziny pracy po kumulatywnym przekroczeniu progu w miesiącu,
Pewnie chodziło mu o gameplay ( ͡º ͜ʖ͡º)
źródło: temp_file8699886333641079852
Pobierz