Wpis z mikrobloga

Chyba założę osobisty tag na walkę z #deweloper , bo będzie chyba coraz gorzej. Ojciec przed śmiercią przepisał mi nieruchomość z budynkiem mieszkalno-usługowym. Chwilę po jego śmierci odezwał się #deweloperuch, który kupił działkę obok. Pod pretekstem pokazania mi na spotkaniu co chcą wybudować na swojej działce, próbowali odkupić ode mnie działkę. Oczywiście gadka była, że ja już nie rozbuduje aktualnej działalności na działce. Domu mi też się nie opłaca budować. Najlepiej to jakbym im sprzedał działkę. Działki nie chcę sprzedać, bo taka była wola ojca. Powiedziałem na spotkaniu, że na razie nie wiem co ze sprzedażą, bo jest sprawa spadkowa. Oczywiście zaraz zaoferowali się z pomocą prawną. Niby do stycznia byli zainteresowani kupnem mojej nieruchomości, ale jest kwiecień i nadal są chętni na kupno. Dziś dwóch pracowników dewelopera przyszło do mnie i zapytali o przyłącze prądu. Chodzi o to, że mam przyłącze od skrzynki sąsiada, ale kabel przechodzi przez działkę dewelopera. Pracownik przyszedł się „dogadać”, bo „oni nie chcą robić partyzantki” i zostawić mnie bez prądu. Jacy oni są dobroduszni. Tylko, że zadzwoniłem do operatora i Pani na infolinii powiedziała mi, że jeśli oni będą coś kombinować to mogę dzwonić na policję. To przyłącze jest od ponad 30 lat. Jutro jadę do operatora, aby na bank potwierdzić słowa Pani z infolinii.

Oznaczę największego wojownika z tymi hienami. Może coś pomoże ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@mickpl

#deweloperka #prawobudowlane #nieruchomosci
  • 43
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Tylko, że zadzwoniłem do operatora i Pani na infolinii powiedziała mi, że jeśli oni będą coś kombinować to mogę dzwonić na policję.

@Sponsorowany_z_500plus: jak masz w domu dzikiego lokatora i mu wyłaczysz prąd (licznik i umowa moga być na ciebie) to on i tak może ci wytoczyć sprawę o uprzykrzanie życia, nękanie i policja będzie wzywać na przesłuchanie, a co dopiero taka sprawa jak u ciebie
chyba jesteś za mało
  • Odpowiedz
@Zopyross: nawet jasli działka należy do dewelopera to jeśli idą w niej jakieś inatslacje, woda, gaz, prad to nie może sobie tego od tak ruszyć. Na wszystko musi być zgoda, projekt i dokumentacja. A odłączenie samowolne to zwykła bandyterka
  • Odpowiedz
@Kapitan_Pudenda: "przypadkiem" to może też deweloperuchowi uciąć się pionowe wyjścia paru zbrojeń w zalanych już fundamentach. cały stan zerowy trzeba wtedy od nowa robić. bardzo przykra sprawa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Khornishon różnica jest taka, ze op w takiej sytuacji spędzi co najmniej parę lat w więzieniu + bedzie musiał naprawić szkodę.

Widzisz, to tak samo jak w przypadku sklepu, jak jest zla cenowka i sklep cie oszuka to nalezy ci sie zwrotu roznicy. Jak ty podmienisz cenowke i oszukasz sklep to masz na karku 286kk.
  • Odpowiedz
Działki nie chcę sprzedać, bo taka była wola ojca.

@Sponsorowany_z_500plus: nie chcę ale muszę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
jakoś tam dziwnie te sprawę załatwiasz, byle dziad ze wsi wie co robić gdy nie chce sprzedać ziemi, mówi "NIE" i po temacie a nie kręci jakieś telenowele ( ͡° ͜ʖ ͡°)

a co to za działka? jaka jest w niej wartość że zasadne
  • Odpowiedz