Aktywne Wpisy

mickpl +815
Łociepanie, takiego boomerskiego chrzanienia o mieszkaniach to już dano nie widziałem XD Zaczęło się od narzekania na internetowe bojówki mieszkaniowe, potem, że cena w Warszawie wzrosła, bo była przecież niższa niż w Berlinie, a u nas jest bezpieczniej. Całość okraszone jakąś paraekonomią z pogranicza wywodów Maxa Kolonko.
Gwiazdoski, mnie to interesuje ile ty osobiście tych kurników nakupiłeś XD
#nieruchomosci #kanalzero
Gwiazdoski, mnie to interesuje ile ty osobiście tych kurników nakupiłeś XD
#nieruchomosci #kanalzero

źródło: boomer
Pobierz
Ytarka +396
Wszedłem na stronę a ogłoszeniami samochodów żeby sprawdzić jakieś auto które mi się podoba wizualnie.
Gdyby odkładać 100% wynagrodzenia potrzeba 44 miesiące żeby odłożyć na takie auto o ile oczywiście jego cena nie wzrośnie.
Załóżmy jednak inny scenariusz realistyczny że mogę odkładać 500zł miesięcznie bo reszta idzie na wynajem + jedzenie.
Wtedy czas odkładania pieniędzy wzrasta do 309 miesięcy czyli ponad 25 Lat!!!
Takie proste wyliczenie pięknie pokazuje że praca w Polsce po prostu się nie opłaca!
I wcale nie prowadzi do polepszenia życia.
#pracbaza #polska #samochody
źródło: Zrzut ekranu 2025-04-14 040433
Pobierz@troglodyta_erudyta: To akurat też jest prawda. Generalnie podstawy problem jest taki, że ludzie uważają iż co najwyżej minimalnym wysiłkiem z ich strony im się wszystko należy a życie tak nie działa. Dziś nawet
@KonserwatywnyMocny: A to przepraszam, my mamy myśleć za ciebie?
@pyszniarz: nie bardziej niż 3-letnia KIA
czasu nie oszukasz 15 lat to jest w k---ę czasu - a przy takim wieku to masz minimalne szanse że trafisz w ogłoszeniu dobrze zadbaną sztukę. Naprawdę dobrze zadbane mechanicznie się rozchodzą po znajomych/rodzinie. A i tak cena jest odklejona od rzeczywistości.
Co do kultowości to się nie chce mi spierać, ale i tak wydaje mi się że bardziej "kultowe" będą mercedesy cl'ki - a są tańsze
@bylem_zielonko: hhue hue hue, ale dobry żart - na warsztacie muszą wołać na ciebie DŻOKER ( ͡° ᴥ ͡°)
nie mówiąc że m2 są poniżej 100k z roczników ~20
@pogodny_mis65: Ta ta ta, jeszcze o garbusie napisz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
To co to auto ma "kultowego" poza v8?
Dalej twierdze że więcej "kultowości" mają clki i są do tego i tańsze i młodsze (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
@KonserwatywnyMocny: z taką pensją nie stać minimalika na autko. Tak po prostu. Tak, jak na wycieczkę na Zanzibar.
To, że dołączyliśmy do Unii dwie dekady temu nie oznacza, że jesteśmy im równi gospodarczo. Nie dość, że ich średnia krajowa (np. Niemcy) wynosi 22000 zł brutto podczas gdy
źródło: 1000005908
Pobierz