Aktywne Wpisy

zaganiacz_bydla +213
#psiarze #psy #bekazpsiarzy #patologiazmiasta #dogpill
Czy to jakaś nowa moda, że po chleb przychodzi się ostatnio z psem? Niemal za każdym razem ostatnio widzę zwierzęta w sklepach spożywczych.
Psiarze to stan umysłu. Change my mind.
Czy to jakaś nowa moda, że po chleb przychodzi się ostatnio z psem? Niemal za każdym razem ostatnio widzę zwierzęta w sklepach spożywczych.
Psiarze to stan umysłu. Change my mind.
źródło: 45754745768
Pobierz
Krs90 +129
#nieruchomosci #polska #mieszkaniedeweloperskie #mieszkanie #patodeweloperka #rzeszow #dom
Cena : 521 802
Na sprzedaż parterowy dom wolnostojący położony na kameralnym osiedlu składającym się z 12 domów jednorodzinnych, w zielonej i spokojnej części Rzeszowa. Nieruchomość znajduje się w malowniczym otoczeniu lasu i strumyka. To doskonała opcja dla osób poszukujących gotowego do zamieszkania domu z ogrodem, oferującego wygodę i bliskość natury.
Cena : 521 802
źródło: rzeszow
Pobierz

źródło: temp_file8711954010759293369
PobierzAle to nie nastąpiło nagle.
– najpierw pojawiły się linie produkcyjne – też w celu redukcji siły roboczej, bo przy taśmie nie trzeba już biegać od stanowiska do stanowiska, wszystko masz pod ręką.
– potem przyszły maszyny parowe – teraz pracę wykonuje jedna maszyna, więc rzemieślnik staje się zbędny.
– potem standaryzacja i specjalizacja pracy
I wielu jest co już przynajmniej 10 rok pracują (bo 10 lat mieszkam obok lidla i są tam od zawsze)
Trzeba zwiększyć obciążenia cywilnoprawne umów o pracę, na pewno wtedy jak zapewnimy godne pensje tym, których jeszcze nie wywalili, będzie znacznie lepiej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@PanZuo: w niektórych Lidlach już to zmienili i jest 1 osoba na kasę i 1 na samoobsługową. Bardzo mnie to w-----a i teraz chodzę do DINO.
Widziałem też Aldi w UK, gdzie aby wejść do sklepu musisz zapłacić 10Funtów inaczej
Korzystałem wielokrotnie, bardzo fajna sprawa ale:
Jak minęło jakieś pół roku to zaczeły się straty,
patola obczaiła że można coś wsadzić do kosza bez skanowania( ͡° ʖ̯ ͡°)
No i finalnie 2 pracowników stoi w strefie "scan and go" i patrzą czy w koszyku nie ma na przykład 5 butelek Chiwasa, albo kraty piwa
@PanZuo: akurat jako pracownik marketu z rtv powiem, że cenówki elektroniczne to p--------y sztos i modle się do boga, żeby to wprowadzili. CODZIENNIE 1-2 ryzy papieru lecą na ceny.