Wpis z mikrobloga

Nic jeszcze nie umie a juz sie pcha zeby „menagerowac” XD przeciez to jest smieszne, kazdy normalny student idzie na klepacza sie poduczyc i nie ma problemow
  • Odpowiedz
Poza tym na studiach nie musisz mieć stażu na konkretnym stanowisku tylko w branż

@TheGreatCornholio: no tak ale jak już palisz te 4 miesiące życia za darmo to fajnie by było na dokładnie to co chce się robić
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@Radus ona sie musiala jebnąc 700h na staz? Moze chodzilo jej o 70h? Ale z drugiej strony 70h to niecale 2 tygodnie to nikomu sie nie oplaca brac. A 700h to jak ktos mowil to sa mocne 4 miesiace
  • Odpowiedz
@Milo900: no właśnie ja kojarze że stażu miałem miesiąc, ale to nawet jak by miała jednolite jakieś to maks 2 miesiące by jej sie uzbierało tak mysle. ciort wie.
  • Odpowiedz
@TheGreatCornholio: @Milo900 @gregor40 generalnie to studia (przynajmniej w Polsce) mogą odbywać się w dwóch "trybach" - ogólnoakademickim lub praktycznym. W przypadku publicznych uczelni jest tak jak mówicie - pewnie 99% studiów jest w trybie ogólnoakademickim i praktyk jest tylko ok. miesiąca. Jeżeli jesteście po studiach to często w suplemencie do dyplomu jest informacja w którym z tych trybów były prowadzone studia.

Ale w przypadku uczelni prywatnych jest różnie.
  • Odpowiedz
@Milo900 możliwe, że tyle ma. Ja miałem 720h bezpłatnych lub 960h płatnych (ciężko to było zmieścić w jednym semestrze, zacząłem w wakacje, a i tak naszło mi na następny semestr).
W zasadzie później już w tej pracy zostałem i wkrótce będę miał 2 lata doświadczenia. W międzyczasie nadal robiłem dziennie licencjat i aktualnie magisterkę. Da się, tylko momentami troszkę trzeba się nagimnastykować.
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@MinisterPrawdy mój wpis to był sarkazm. Nikt o zdrowych zmysłach tak jak mowisz nie da jej zadnych dostepow. A jak sie okaze ze jeszcze jest z bialorusi, ukrainy czy egzotycznego kraju to tymbardziej
  • Odpowiedz
@TheGreatCornholio:

co za bzdura 700 godzin praktyk to są jakieś 4 miesiące na pełen etat

u mnie tak bylo na studiach xD na ostatnim semie nie bylo zajec i kazdy byl na stazu lub juz w ogole mial rocznego expa w branzy xD
  • Odpowiedz
jak sie okaze ze jeszcze jest z bialorusi, ukrainy czy egzotycznego kraju to tymbardziej

@Milo900: Raczej to jakaś Polka, która studiując w Polsce wyjechała gdzieś, gdzie jest ciepło, bo "przecież teraz i tak wszystko jest zdalnie". Sam mam taką kuzynkę.
  • Odpowiedz
@Milo900: To uczucie kiedy posiadanie tzippy nie wystarczy nawet na załapanie stażu ( ͡º ͜ʖ͡º)

Program tylko dla kobiet IT project managerów potrzebny natychmiast!

@Nighthuntero: ale bzdury gadasz, właśnie każda posiadaczka szparki się załapie na takie staże
  • Odpowiedz