Wpis z mikrobloga

Doszedlem do etapu w zyciu gdzie uznalem, ze trzeba w koncu ruszyc dupe i wziac sie za siebie i postanowilem schudnac. A jako, ze nie znam sie na tych calych kaloriach, makrach itd. postanowilem poprosic o pomoc #chatgpt xD
Na poczatek garsc danych:
Masa poczatkowa na dzis:110kg
Wzrost: 175
Aktywnosc: niewielka (3-4k krokow dziennie)
Zapotrzebowanie kaloryczne: 2800kcal
Zaplanowany deficyt: 700kcal
Waga docelowa: na poczatek chcialbym zejsc chociaz 10kg i daje sobie na to czas do wakacji, docelowo chce zejsc do 85-90kg a jak mi sie spodoba to cale odchudzanie to moze i nawet do 80 :D ale na to pewnie potrzebuje z roku czy poltora. Silownie i bieganie na razie odpuszczam, nie chce za bardzo obciazac nog przy mojej masie a na silke przy moim trybie zycia nie bardzo mam czas ale zobaczymy w przyszlosci ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Czat rozpisal mi cala diete na 7 dni i zamierzam sie jej trzymav do wakacji, z malymi wyjatkami typu wyjazdy do rodziny na obiad itd - bo tam nie bede w stanie po prostu policzyc ile zjadlem a nie bede z pudelkami jezdzic xd nie dajmy sie zwariowac ( ͡° ͜ʖ ͡°) traktuje to tez troche jako eksperyment ale w sumie to czysta matematyka i raczej malo przestrzeni do pomylek dla chata. Tak czy siak trzymajcie kciuki ()

#odchudzanie #chudnijzwykopem #chudnijzchatemgpt #motywacja
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@telemach20 dzieki za rady ale z tego co na szybko poczytalem to keto nie iest czyms dla mnie. Zreszta jak napisalem, nie dajmy sie zwariowac, nie chce sie ograniczac jesli chodzi o produkty a keto to dieta dosc ograniczona no i nie powinno sie jej stosowac bez opieki dietetyka - a chatgpt z pewnoscia nim nie jest ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@ZielonyRozpustnik z tego co widzę, to kaloryczność ryżu i kaszy wyliczył ci już z ugotowanego produktu. Warto mieć to na uwadze przy przygotowywaniu dania, bo 100 g ugotowanego ryżu , to jest jakieś 35-50 g surowych ziaren. To samo z kurczakiem, np taka surowa pierś wg google ma ok 165 kcal na 100g.
  • Odpowiedz
@ZielonyRozpustnik nadal tego kurczaka źle liczy, nie sprecyzował o jaką część mięsa z kury mu chodzi, ale z tego co kojarzę, to pierś z kurczaka jest najchudszą częścią kurczaka i ma 165 kcal na 100g, więc jak ci rozpisał 150g mięsa to by wychodziło 247 kcal a nie 165 kcal.
  • Odpowiedz
Silownie i bieganie na razie odpuszczam, nie chce za bardzo obciazac nog przy mojej masie a na silke przy moim trybie zycia nie bardzo mam czas ale zobaczymy w przyszlosci ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@ZielonyRozpustnik: 30-40 minut rowerka stacjonarnego dziennie by Cię nie zabiło. Jak nie to to spacery i rób te 10k kroków.

Przerabiałem temat. Najpierw schudniesz sporo, później przy tym samym deficycie to znacznie
  • Odpowiedz
@Atreyu dzieki za rady :) ale zamierzam wprowadzac zmiany dosc stopniowo, zeby sie nie zniechecic po latach dosc kanapowego trybu zycia. Na razie mam takie sredniej dlugosci spacery z psem + spacery z corka i jakos sie to kreci, jakbym mial dorzucic i dywidualne spacery to by mi dnia nie starczylo xd zrzuce pierwsza dyche i bede myslal co dalej ale pewnie tak jak mowisz, dojdzie zwiekszenie aktywnosci fizycznej bo i
  • Odpowiedz