Aktywne Wpisy

iluvmypickle +2
do mirków 30+:
Czego najbardziej żałujecie że nie zrobiliście gdy mieliście 20-25 lat?
#przemyslena #zycie #wykop30plus
Czego najbardziej żałujecie że nie zrobiliście gdy mieliście 20-25 lat?
#przemyslena #zycie #wykop30plus
ktos-z-przyszlosci +269

Mam dziecko w wieku przedszkolnym i właśnie słyszę że chcą zamknąć grupę mojego dziecka bo nie ma nauczyciela ¯\(ツ)/¯
I co ja mam wtedy zrobić? Nie mam komu młodego podrzucić oboje pracujemy a i tak nie jest różowo finansowo.
Jak żona się zwolni to już zostaje tylko i wyłącznie EMIGRACJA.
Druga sprawa to dostęp do lekarza, jak dziecko ma gorączkę 40^ to zapomnij że tego samego dnia dostaniesz się do swojego pediatry, trzeba w nocy zasuwać na nocną opiekę, czekać godzinami i modlić się żeby trafić na lekarza który chociaż rozumie po polsku.
Trzecia sprawa pracodawcy już podczas rekrutacji pytają się czy masz dziecko bo wiedzą że będziesz brał opiekę to cię nawet nie zatrudnią, a jak skłamiesz i weźmiesz opiekę to już możesz szukać nowej pracy. Mnie zwolnili jak tylko wspomniałem o urlopie ojcowskim. Samym wyczynem jest znalezienie pracy żeby godziny pracy pozwalały zaprowadzić i odebrać dziecko z przedszkola.
To jest normalne państwo?
#dzieci #polska #krajzdykty
@L3stat: a dlaczego pracodawca ma ponosić koszty dziecka opa?
@ElectroNICK: Straszne, dorośli ludzie muszą obsługiwać konwekwencje swoich akcji i nikt za nich tego nie zrobi. Chory kraj xD
@ElectroNICK: pozostaje pytanie, dlaczego w takiej sytuacji zrobiliście sobie dziecko?
@ElectroNICK: będą mogły, ale czy to zrobią to inna sprawa.
@ElectroNICK: Nie no, ja po prostu nie chcę mieć dzieci, bo nie widzę siebie jako rodzica, nie chcę się zajmować dziećmi, dobrze mi się żyje bez dzieci i nic mi nie brakuje.
PS: Nie jestem już młody, ale jak byłem to myślałem tak samo. Myślę że zawsze takich ludzi było tyle co teraz,