Aktywne Wpisy

DuzyOgurek +2
Czy jak mam 2 psy w domu jednorodzinnym to jestem jebanym psiarzem czy nie? ( ͡º ͜ʖ͡º)
- Tak. 51.6% (297)
- Nie. 20.0% (115)
- Trochę 28.5% (164)

enten +49
Skopiuj link
Skopiuj link

Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Mam dziecko w wieku przedszkolnym i właśnie słyszę że chcą zamknąć grupę mojego dziecka bo nie ma nauczyciela ¯\(ツ)/¯
I co ja mam wtedy zrobić? Nie mam komu młodego podrzucić oboje pracujemy a i tak nie jest różowo finansowo.
Jak żona się zwolni to już zostaje tylko i wyłącznie EMIGRACJA.
Druga sprawa to dostęp do lekarza, jak dziecko ma gorączkę 40^ to zapomnij że tego samego dnia dostaniesz się do swojego pediatry, trzeba w nocy zasuwać na nocną opiekę, czekać godzinami i modlić się żeby trafić na lekarza który chociaż rozumie po polsku.
Trzecia sprawa pracodawcy już podczas rekrutacji pytają się czy masz dziecko bo wiedzą że będziesz brał opiekę to cię nawet nie zatrudnią, a jak skłamiesz i weźmiesz opiekę to już możesz szukać nowej pracy. Mnie zwolnili jak tylko wspomniałem o urlopie ojcowskim. Samym wyczynem jest znalezienie pracy żeby godziny pracy pozwalały zaprowadzić i odebrać dziecko z przedszkola.
To jest normalne państwo?
#dzieci #polska #krajzdykty
@ElectroNICK: Ja bym powiedzial ze samym wyczynem jest znalezc w ogole jakakolwiek prace jak sie nie ma x lat doswiadczenia na podobnym stanowisku. A mlodzi ludzie z reguly rodza sie bez doswiadczenia.
Taka prawda, ze teraz pracujemy na emerytury roszczeniowych zleniwionych dziadow, a w ich wieku bedziemy pracowac na socjal dla mlodych ludzi.
Czytając wpisy autora i niektóre komentarze, dochodzę do wniosku, że dobrze, iż niektórzy nie decydują się na dzieci – szkoda by ich potem było. Tak to już jest, gdy mentalne dziecko postanawia zostać rodzicem i nagle wszystko staje się problemem, bo trzeba poświęcić swój czas komuś innemu, zamiast siedzieć w brudnych gaciach i pykać na konsoli, czekając, aż mama zrobi pranie.
Dzieci nie są dla wszystkich – i patrząc na
@Darth13: tak, bo na zachodzie europy januszeksy praktycznie nie istnieją właśnie z powodu niższych podatków oraz lepszego sprawdzania takich działalności. No ale do tego trzeba dojrzeć i wyprowadzić się od rodziców ;).
@ElectroNICK: nie stać Cię na dziecko to go nie robisz
@ElectroNICK: Nie. W normalnym państwie nie okrada się bezdzietnych, żeby co miesiąc robić dobrze natalistom przy pomocy 800 zł.
@ogurkiszony75: Szukaj bogatego typa ¯\(ツ)/¯