Wpis z mikrobloga

@cyk21 Tyle, że z wypłaty na uberze nie wystarczy na miniratkę za mieszkanie na Jagodnie.

@Dlkvv: To i tak lepiej zarobić trochę niż całe 0, a siedząc w domu psycha siada.
  • Odpowiedz
@Kolczaneiro: To nie jest programista tylko projekt menadzer, czyli ktoś, kto nie jest do niczego potrzebny. Ci ludzie pierwsi wylecieli i nie znajdą już pracy w tym zawodzie. Znajomy pracował w google 15 lat włąśnie jako menadzer projektów. Wywalili go w czerwcu 2024 i dotąd szuka pracy.
  • Odpowiedz
To fejk, osoba która zna 2 języki na c1 ma ofert pracy od groma

@Adece: mi kiedyś menadżer mówił, że średni czas znalezienia pracy jako menadżer jest dużo dłuższy niż u deva. Jest po prostu mniejsze zapotrzebowanie jak i rozstrzał wymaganych skili jest duży. Do tego duże korpo eksperymentują ze redukowaniem potrzeby na PM, więc popyt jest mniejszy

2 miesiące nie brzmi bardzo źle, jeśli założymy, że stracił dużo czasu
  • Odpowiedz
Ma doświadczenie w wielu korpo IT m. in. IBM, Sii, Capgemini, atos.

@Doomino: Sii i "Kapeć" to firmy znane wśród programistów jako jedne z najgorzej zarządzanych w Polsce. Może to jest problemem - czasem trzeba coś wyrzucić z CV, nie tylko dopisywać.
  • Odpowiedz
@krebul: jednak nie można odmówić, że to najwięksi gracze na rynku outsourcingu IT w Polsce. Syf w tej branży chyba jest wszędzie i teraz szambo wybija ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@cyk21 czasem poduszka finansowa może stopnieć bo stwierdzasz ze masz jeszcze półroczny kontrakt więc luz. Aż tu przychodzi decyzją z góry i cięcie tych na b2b. Nie to że bym go tłumaczył.
  • Odpowiedz
@pwone: dziwne jest Twoje podejscie - na wkład własny wydajesz to co odkładasz na wkład własny, a nie każda oszczędność jaka posiadasz.
  • Odpowiedz
ktoś kto pisze C2 to albo megaloman albo wyszczekany native.

@ameliniummm: Raczej jest przyjęte, że jak się ktoś posługuje CEFRem to ma certyfikat to potwierdzający. Jak dobrze gada, a nie ma papieru to powinien napisać Proficient - tylko to rzadko się zdarza, bo chyba każdy posługujący się obcym językiem w pracy się certyfikuje, bo to w sumie proste egzaminy.
  • Odpowiedz
  • 0
@Mruvek

@pwone: dziwne jest Twoje podejscie - na wkład własny wydajesz to co odkładasz na wkład własny, a nie każda oszczędność jaka posiadasz.

Chyba, że oszczędności na wkład wlasny masz za mało i musisz dołożyć z innych oszczędności ( ͡º ͜ʖ͡º) nie każdy może se czekać w nieskończoność.
  • Odpowiedz
Raczej jest przyjęte, że jak się ktoś posługuje CEFRem to ma certyfikat to potwierdzający.

@krebul: kto to przyjął? jakoś trzeba siebie oceniac w cv żeby wgl je podnieśli.

bo chyba każdy posługujący się obcym językiem w pracy się
  • Odpowiedz
@Kolczaneiro: Na początku chciałem go lekko obronić, ale w sumie nie mogę. Nie jestem PM, nie mam 15 lat doświadczenia w zarządzaniu projektami, ale nawet ja wiem, że każdy powinien mieć poduszkę finansową na minimum 6 miesięcy. Może to być na rachunku oszczędnościowym, może to być w obligacjach, ale ta gotówka powinna być łatwodostępna. To jest budżet awaryjny, po który sięgasz w czarnej godzinie, a nie dodatkowa kasa, którą możesz
  • Odpowiedz