Wpis z mikrobloga

@civilburger: ja to mam bekę z narracji bo media i nawet sami polacy gadają jak tu jest dobrze, szybki rozwój i w ogóle pkb wysokie a jak przychodzi co do czego to mamy rekordowo niską dzietność nawet na warunki europejskie.

a że w krajach zachodnich to bogaci mają przeważnie dzieci a nie ci biedni to coś tutaj ta narracja rzekomego dobrobytu się nie spina.

tak samo wysoki wskaźnik samobójstw

ba
  • Odpowiedz
luty 2024 - ~21 tys. urodzeń

Luty 2025 - poniżej 18 tys urodzeń

Zjazd o jakieś 14%. Ja wierzę w jebnięcie poniżej 1.0 w tym roku, walka jeszcze trwa ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Zielonka021124: Luty 2024 miał 29 dni, luty 2025 miał 28 dni, po uwzględnieniu tej różnicy spada to do 11% co jest podobne z dynamiką styczniową.
  • Odpowiedz
Szybko trzeba zwiekszyc ustawą ceny mieszkań i dorzucic karę smierci za wyjazd na slowacje jak dziecko ma 40 zaburzen i nie przezyje dnia po urodzeniu!!!!
  • Odpowiedz
@Zielonka021124: no dalej spekulujmy na nieruchomościach! To przecież normalne, że mieszkanie mające 3 pokoje i 60m2 co jest minimum dla rodziny 2+1 kosztuje 700k xD a 4 pokoje tak żeby 2 gowniaki miały po swoim kącie a rodzice osobną sypialnie to już koszt 900k jak nic. Ale przynajmniej deweloper zarobi i flipper zarobi i mądrze wydadzą zarobione na cudzym nieszczęściu pieniądze - na kolejne BMW/Audi i wczasy w prywatnej willi
  • Odpowiedz